Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

[FOTO GALERİ] Kliçko’dan Türk gönüllülere teşekkür

KLİÇKO: ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORSUNUZ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, ‘1001 Aileye Yardım’ kampanyası çerçevesinde Türk eğitim gönüllüleri ile Kiev Belediyesi muhtaç ailelere yardım dağıttı.

Başkent Kiev’de, Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları eğlenceli programlarla vakit geçirirken, büyükler de aileleri için hazırlanan yardım paketleri ile sevindirildi.

Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi ‘Syaivo’, Kiev Belediyesi, Kiev Belediyesi Aile Çocuk ve Gençlik Sosyal Hizmetler Merkezi ve Uluslararası Meridyen Okulu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da iştirak etti.

KLİÇKO: ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORSUNUZ

Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir’den faaliyetleri hakkında bilgi alan Kliçko, Türk Kültür Merkezi’nin çalışmalarını takdir ederek, “Çok yürekten teşekkür ediyorum. Önemli işler yapıyorsunuz. İşbirliğine devam edeceğiz.” dedi.

Kliçko, geçtiğimiz yıl Türk Kültür Merkezi’nin yardım faaliyetlerini  de verdiği bir takdirnameyle onurlandırmıştı.

Uluslararası Meridyen Okulu’nun hayırsever öğretmenlerinin de katılımıyla hazırlanan yardım paketleri Kiev Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dağıtıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Çocuk Hakları Komiseri Nikolay Kuleba ile Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı Ganna Starostenko da ihtiyaç sahiplerine paketleri takdim ederek dağıtım faaliyetlerine katıldı.

Türk Kültür Merkezi geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında da Kiev’in çeşitli bölgelerinde maddî durumu iyi olmayan ailelere çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemeleri yardımında bulunmuştu.

Gerek yardım paketlerini alan aileler gerekse üst düzey yetkililer sosyal duyarlılıklarından dolayı, Syaivo Kültür Merkezi ve Uluslararası Meridyen Okulu’na teşekkür etti.

Kültür merkezi ile okul 2015’te Kiev Bölgesi genelinde, “Zaman yardımlaşma zamanı!” sloganıyla geniş kapsamlı bir organizasyonla binlerce mağdura yardım elini uzatmıştı.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]