Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Jamala’ya Ukrayna Halk Sanatçısı nişanı verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan Jamala’ya, ‘Ukrayna Halk Sanatçısı’ nişanını verdi.

Jamala’yı kabulünde Poroşenko, “Bu fantastik bir zafer. Sen çok sayıda insanı mutlu ettin. Destek için bütün Ukrayna ayağa kalktı. Bugün anlaşılıyor ki bu destek Kırım Tatarları, Ukrayna ve Kırım’a verilmiş bir destektir. Senin halkının hikayesini anlattığın şarkın, insanların yüreğine dokundu. Öyle bir söylediğin ki desteklememek, Kırım’ın özgürlük sürecinin katılımcısı olmamak mümkün değil. Eşimle, ailemle birlikte canlı yayını izledik. Bir taraftar heyecanı ile destek olduk.” dedi.

Jamala’nın Kırım sorunun gündeme taşınması konusunda büyük bir katkıda bulunduğunu ifade eden Poroşenko, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na Susanna Jamaladinova’nın “barış elçisi” olması için UNİCEF’e başvurulması talimatı verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun elinden “Ukrayna Halk Sanatçısı” nişanını alan Jamala ise, kendisinin  cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmenin ve bu nişanın kendisine verilmesinin çok büyük anlam ifade ettiğini belirtti.

Jamala, “Bu şarkıyı yazdım çünkü daha fazla susmak istemedim. Doğruyu anlatmak istedim. Neden, Avrupa bu şekilde tepki verdi? Gerçekleri, müzikle doğru biçimde anlattığın zaman anlaşılmaman mümkün değil. Müziğin insanlar üzerinde olağanüstü bir etkisi var. Bu zaferi ben Ukrayna ve halk için istedim. Çünkü biz bunu hak ediyoruz. Son dönemde çok fazla acı çektik. Ukraynalılara bir mutluk vermek istedim. İnandığım şeyleri yapmaya devam edeceğim.” diye konuştu.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]