Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ve Türkiye işbirliğini genişletiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye-Ukrayna hükümetler arası ticari ve ekonomik iş birliği 10. dönem toplantısına katılmak için geldiği Kiev’de Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman ile görüştü. Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede iki ülke arasında derinleşen iş birliği, askeri-teknik ve ekonomik konular ele alındı.

İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştiğini belirten Ukrayna Başbakanı Groysman, “Siyasi, ekonomik ve askeri alanda işbirliğimizin derinleşmesinin temelini attığımıza inanıyorum. İlişkilerimizi derinleştiriyoruz, ticareti genişletiyoruz, serbest ticaret bölgesi anlaşmasını imzalamaya yakınlaşıyoruz ve tüm alanlarda işbirliğimizi daha da derinleştirmeye hazırız” dedi.

İki ülkenin çeşitli sektörlerdeki işbirliğini geliştirmek için büyük potansiyele sahip olduğunu kaydeden Groysman, askeri alandaki işbirliğinin Ukrayna’nın savunma yeteneğini artıracak nitelikte olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’yı barış ve refahı elde etmesi hususunda desteklemeye devam ettiğini belirterek, “Biz Ukrayna’yı bölgede en önemli ortaklarımızdan biri olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Savunma Bakanı Yılmaz ise Ukrayna’ya desteği sürdüreceklerini belirterek, iki ülke arasındaki ticaretin geçen yıl 4 milyar dolara vardığını kaydetti.

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]