Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Jamala’nın Eurovision mücadelesi bu akşam!

Ukrayna’yı bu sene Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden Kırım Tatarı şarkıcı Jamala’nın mücadelesi bu akşam başlayacak.

Eurovision’un ikinci yarı final turu bu akşam İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Jamala, Kırım Tatarlarının sürgün edilişini konu alan “1944” şarkısıyla Ukrayna’yı temsil edecek. Ancak Jamala’nın Kırım’ı konu alan şarkısı esnasında salonda Kırım Bayrağı dalgalanamayacak.

Ukrayna Haber’e konuşan Jamala hedefinin kazanmak olduğunu belirterek, “1944 yılı benim ailemin ve binlerce Kırım Tatar ailelerin hayatını değiştirdi. Benim kastettiğin 18 Mayıs 1944’te gerçekleşen Kırım Tatarlarının, Kırım’dan Orta Asya’ya sürgündür. Binlerce Kırım Tatarı yolda hayatını kaybetti ve binlercesi sürüldükleri Orta Asya’da vefat etti. Yani sürgüne gönderilen büyük çoğunluk, 100 bine yakın kişi vatanına geri dönemedi. Büyükannem Nazlıhan vatan hasretiyle yaşadı ve dört oğlu ile vatanına geri dönmeyi başardı. Üç evladını vatanında toprağa verdi. Dedem Ayar 87 yaşında ve Allah’a şükür hayatta. İki yıl önce Kırım’ın ilhak edilmesinden sonra aklının ucundan bile geçirmedi Kırım’ı terk etmeyi. Bütün ailem Kırım’da yaşıyor, büyük bir vatan sevgisi var. Kırım’daki ailem ve akrabalarımın bana çok büyük desteği var. Babama rica etmiştim, ‘şarkım hakkında dedeme bir şey söyleme belki üzülür’ diye. Babam dedeme şarkımı anlatmış, dedem çok mutlu olmuş.” dedi.

Öte yandan Eurovision’da San Marino’yu ‘I didn’t know’ şarkısıyla temsil eden Türk asıllı Serhat Hacıpaşalıoğlu, ilk yarı finalde elendi.

| UKRAYNA HABER – KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]