Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’dan iflc’ye övgü dolu sözler…

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (İFLC) için Amerika Birleşik Devletleri (ABD)‘de bulunan dünya çocukları NewYork‘taki Birleşmiş Milletlerin (BM) Genel Merkezi‘ni ziyaret etti.

IFLC Washington DC’den sonraki durağı New York’taki BM Genel Merkezi oldu.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) salonunda gerçekleştirilen programa dünyanın farklı ülkelerinden 80 öğrenci katıldı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın geçtiğimiz günlerde Washington’da düzenlenen etkinliğe mesaj göndermesinden sonra, New York’ta da BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un geceye özel mesaj göndermesi, seyirciler tarafından takdirle karşılandı.

İlk defa BM binasında gösteri yapan dünyanın renkleri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Salon, yerel kıyafetlerle sahneye çıkan öğrencilerin şarkı ve danslarıyla adeta şenlendi.

GECEYE BM GENEL SEKRETERİ BAN Kİ-MOON MESAJ GÖNDERDİ

Geceye BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un gönderdiği mesaj damgasını vurgu.
Genel Sekreter Ban, gönderdiği mesajında, “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ini selamlamaktan dolayı çok mutluyum. Bu buluşmayı mümkün kıldığı için ve 27 ülkeden genç insanları görüşmeleri, kültür ve dile ait farklılıklarımızı kutlamak için bir araya getiren Peace Island Institute’ü (PII) takdir ediyorum” dedi.

Etkinliğin Sürdürülebilir Kalkınma 2030 ajandasına destek verdiğini kaydeden BM Genel Sekreteri, “Sizin bugünkü buluşmanız, müşterek küresel ilerleme için insan-merkezli gezegenimizle dost bir planlamanın uygulanması için dünyanın yakın zamanda kabul ettiği 2030 Sürdürülebilir Kalkınma gündemine denk geliyor” ifadelerine yer verdi.

Kültürün, bu yeni programın tam temelinde duran dönüştürücü değişikliğe katkı sağlayabilecek çok büyük bir gücü olduğunu belirten Ban, fakat bu dönüşümün, “kültür ve dil mirası ile çeşitliliğe karşı saygının yitirilmesi pahasına olmaması gerektiğine” vurgu yaptı.

BM’deki  çok dilliliğin, dünyanın durumunu daha iyi hale getirmek için işbirliği içinde çalışanlarına yardımcı olduğuna dikkat çeken Ban “BM’nin başlattığı ve ELS Eğitim Hizmetleri ile ortaklaşa düzenlenen ‘Çok diller tek dünya’ isimli kompozisyon yarışması çerçevesinde öğrencileri kendi ana dillerinde olmayan veya o dille öğrenim görmedikleri herhangi bir BM resmi dili ile yeni kabul edilmiş Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili kompozisyon yazmaya davet ettik” dedi.

165 ülkeden binlerce yazı aldıklarını ve kazanan öğrencilerin Temmuz ayında BM’de konuşmaya yapacaklarını hatırlatan Ban Ki-moon, “Ana dili dışında tamamen farklı bir dili öğrenmek sadece bir insanın kendisi için değil, aynı zamanda küresel bir anlayışın oluşması için bir sermaye olduğuna dair inancımızı bu yarışma aksettirmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Sizler dünya tarihinde, geniş çapta iletişim ve etkileşim sağlama imkanlarına sahip, en büyük neslin genç insanları arasındasınız”
diyen Genel Sekreter Ban mesajını şu şekilde tamamladı; “Nerede yaşarsanız yaşayın veya seçtiğiniz ilgi alanınız ne olursa olsun, sizlerin en geniş çaptaki ortak yararlara olan bağlılığınızı göstermenize dünyanın ihtiyacı var. Sizlerin küresel bir vatandaş haline gelmenizi dört gözle bekliyorum. Kültürlere ve dillere olan tutkunuzu daha şefkatli bir dünya inşa etmek için kullanmaya devam etmeniz için sizleri teşvik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Gecenin ortak organizatörlerinden Peace Islands Institute (PII) Global İlişkiler Merkezi Direktörü Mehmet Kılıç yaptığı açılış konuşmasında IFLC’nin BM’de etkinlik yapmasını ‘tarihi’ olarak niteledi. Dil ve kültürü tanıtmanın sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için çok önemli olduğunu kaydeden Kılıç bu nokta IFLC’nin BM’nin ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ amaçlarına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Kılıç, dünyanın renkleri sloganı ile yola çıkan IFLC’nin BM’de gösteri yaptığı için teşekkür etti.

Daha sonra sahneye çıkan öğrenciler, birbirinden güzel performanslarıyla izleyicilerden bol bol alkış aldı.

Bu yıl 30’dan fazla ülkede düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne 160’dan fazla ülkeden 2500’ün üzerinde öğrenci katıldı.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]