Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın en genç başbakanı: Groysman

Bugün yapılan güven oylamasına katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, genel kurulda yaptığı konuşmada, güven oylamasını geçerek başbakan olan Vladimir Groysman’ı yeni nesil politikacı olarak nitelendirerek, “Vladimir Groysman bağımsız Ukrayna tarihinin en genç başbakanı olacaktır.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun şubat ayında, Başbakan Arseniy Yatsenük’ün istifasını istemişti. Uzun bir hükümet krizi akabinde Yatsenük, 10 Nisan Pazar günü yaptığı ulusa seslenişte istifa ettiğini açıklamış ve 11 Nisan Pazartesi günü istifa dilekçesini parlamentoya sunmuştu. Yatsenük’ün istifası akabinde yeni bir koalisyon hükümeti kurmak için çalışmalar başlamıştı. Petro Poroşenko Bloku ile Halk Cephesi koalisyonu başbakan konusunda eski Parlamento Başkanı Vladimir Groysman konusunda uzlaşmıştı. Bugün parlamentoda yapılan güven oylamasında 257 oy alan Groysman, başbakanlık koltuğuna oturdu.

VLADİMİR GROYSMAN KİMDİR?

Vladimir Groysman, 20 Ocak 1978’de Ukrayna’nın Vinnitsya şehrinde doğdu. Hukuk ve kamu yönetimi eğitimi alan Groysman, 24 yaşındayken Vinnitsya şehir meclisinin en genç üyesi oldu. Groysman, 2006 ve 2010 yıllarında Vinnitsya belediye başkanı seçildi. 2014 yılında başbakan yardımcılığı yapan Groysman, Donbas’ta düşürülen Malezya uçağıyla ilgili hükümetin kurduğu kaza inceleme komisyonunun başkanlığını yürüttü. Groysman, 24 Temmuz 2014’te Arseniy Yatsenük’ün başbakanlıktan istifa etmesinden sonra kısa bir süre için geçici başbakanlık görevini yürüttü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]