Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rüşvet aldıkları gerekçesiyle trafik şubesindeki 300 polis açığa alındı

Avrupa Birliği ile entegrasyon yolunda yolsuzluklarla mücadele ve hukuki reformlara ağırlık veren Ukrayna’da rüşvetle mücadele aralıksız sürüyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Nikolayev şehrinin trafik şubedeki bütün polisleri yollardaki uygulamalarda rüşvet aldıkları gerekçesiyle ihraç etti.

Günün erken saatlerinde İçişleri Bakanı Avakov, beraberinde özel birliklerle birlikte başkent Kiev’in 500 kilometre güneyindeki Nikolayev şehri trafik şubesini ziyaret etti. Rüşvet ile mücadele politikası çerçevesinde gerçekleşen ziyarette Nikolayev şehri trafik şubede görevli 300’ün üzerinde polis açığa alındı. Tamamı açığa alınan polislerden sicili temiz ve mesleğinde başarılı olanların yapılacak soruşturma akabinde göreve iade edilebileceği bildirildi.

YOLLARDA MİLİSLERİN YERİNİ POLİSLER ALACAK

Bakan Avakov yaptığı açıklamada 4 Temmuz’dan itibaren artık Kiev yollarında yeni oluşturulan trafik şubenin polislerinin iş başı yaparak devriyeye çıkacağını belirtti. Ülke genelinde rüşvetle anılan trafik polislerinin tamamının ihraç edilmesi bekleniyor. Kiev’de oluşturulan yeni trafik polisi birimlerinin benzerleri 3 ay sonra da; Harkiv, Odesa ve Lviv yollarına çıkması bekleniyor.

Bu sene 18 Mart’ta ABD ile yapılan tecrübe paylaşımı anlaşmaları sonucunda Ukrayna’da Rus sistemindeki “milis” adı da tamamen bırakılarak yerine batıdaki yaygın şekliyle “polis” ismine geçildi. 24 Haziran’da Ukrayna’da kabine yeni polis birimlerinin üniforma ve kılık kıyafet yönetmeliğini onaylamıştı. Rüşveti önlemek için ABD modeline geçilen ülkede her polis memurunun üzerinde kamera bulunacak. Kameralar işlem esnasında açık tutulacak. Polisler Ukrayna yapımı yarı otomatik Fort-17 tabancalar taşıyacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]