Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Dil ve Kültür festivali coşkusu Ukrayna Evi’ne sığmadı

14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) Ukrayna finali ve ödül töreni 18 Mart’ta Ukrayna’nın başkent Kiev’in en prestijli salonu, ‘Ukrayinskiy Dim’de (Avrupa Meydanı Dom Ukrayna-Ukrayna Evi) gerçekleşti.

Festival için Türkiye’den gelen misafirlerin yanı sıra ülkenin dört bir tarafından akın eden yüzlerce kişi Ukrayna Evi’ne sığmadı. Büyük bir coşku ve heyecanın hâkim olduğu salonda iki saati aşan program beğeniyle izlendi.

Ukrayna -Türkiye Kültür Merkezi “Syaivo” nun ana organizatörlüğünde yapılan festivalin diğer organizatörleri ise; Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ukrayna Kültür Bakanlığı, Ukrayna “Dragamanova” Milli Pedagoji Üniversitesi, Boris Grinçenko Kiev Üniversitesi ve Uluslararası Meridyen Okulu oldu.

Binlerce öğrencinin finale kalabilmek için kıyasıya yarıştığı etkinliğin final törenine; Ukrayna Parlamentosu Eğitim ve Bilim Komitesi Başkanı Lilya Grineviç, Ukrayna Kültür Bakanı Yardımcısı Rostislav Karandeyev, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Yaroslav Voytoviç, Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı Ganna Starostenko, Ukrayna Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı Ortaöğretim ve Okul Öncesi Eğitim Daire Başkanı Yuriy Kononenko,  Podil Belediye Başkanı Yardımcısı Viktor Smirnov, Ukrayna Devlet Başkanlığı bünyesindeki Millî Yönetim Akademisi Devlet Memurluğu ve Yerel Yönetim Enstitüsü ile Ukrayna-Türk Kültür Merkezi Siyavo’nun mütevelli heyeti başkanı Başkanı Sergey Teleşun, Taras Şevçenko Üniversitesi Tarih Profesörü, Siyavo yönetim kurulu üyesi Volodimir Sergeyçuk, dış misyon şefleri, akademisyenler ve işadamları katıldı.

Ukrayna Milli Marşı ile başlayan etkinlik davul şovu ve lazer gösterisiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını, Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir yaptı.

Syaivo’nun devlet kurumları partnerliğinde düzenlediği, İFLC(Dil ve Kültür Festivali) elemeleri renkli görüntülere sahne oldu. Bütün ülkenin sabırsızlıkla beklediği final programında, dereceye giren öğrenciler kabiliyetlerini sergiledi.

Programı kaçıranlar aşağıdan tamamını izleyebilir.

KONSTANTİN KONEVETS | KİEV – UKRAYNAHABER.COM


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]