Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

#UEFAMAFIA

En çok kullanılan sosyal medya etikedidir (hashtag) #uefamafia. Her ülkeden sosyal medya kullanıcıları bu yakıştırmayı yaparlar Avrupa Futbolu’nu yöneten uluslararası oluşum için.

Son olarak yolsuzluklarla gündeme gelmiş ve eski başkan Platini men cezası almıştır. Lobiciliğin en önemli unsurlardan olduğu bir yapı için adaletten bahsetmek mümkün değildir ayrıca…

Evinde gol yemeden kazanarak Braga deplasmanına giden Fenerbahçe bir kez daha #Uefamafia kurbanı oldu. Dengeli ve kontrollü başladığı maçta net ofsayt golü ile geri düştü. Ayak ve vücut olarak önde olan Braga’lı oyuncuyu görmezden gelen hakem ekibi seriyi eşit duruma getirerek başladı maça. Orta sahadaki ikili mücadelede kendisini yere bırakan Mehmet Topal’a verdiği sarı kart ve tavırları ile kendini belli ettli Hırvat hakem İvan Bebek ve ekibi. İçerisine Cüneyt Çakır kaçmış gibiydi. (Türkiye liginde skandal kararlara imza atmasına rağmen lobi gücü ile maçlar alan Cüney Çakır’dan bahsediyorum.) İvan Bebek tacı yanlış kullanan kendi arkadaşına sinirlenerek topa vuran Souza’ya da sarı göstererek kötü niyetli olduğunu ayan beyan ortaya koyuyordu. Zira daha önce daha sert tepki veren Pareira’yı uyarırken çok daha hafif bir itiraz ile Fenerbahçe Teknik Direktörü’nü de tribüne gönderdi. Fenebahçe bu şoku da yumuşatarak Nani’nin harika deparı ve ortası, Alper’in de çok güzel volesi ile tur kapısını aralayan golü bularak hakeme reaksiyon vermeyi başardı. İkinci yarıya da çok iyi başlayıp pozisyona da girdi ve ağırlığını tamamen hissettiriyordu ki Nani çok net pozisyonda pas vermek yerine kaleye vurdu ve topu dışarı gönderdi. Dönüşünde ise İvan Bebek sahneye çıktı ve inanılmaz derecede skandal bir karara imza attı. Ellerini tamamen topta sakınan ve göğsüne kapayan Mehmet Topal’a çarpan topta penaltı çaldı ve Fenerbahçe takımını 10 kişi bıraktı. İşte burada duygusallık reaksiyonları öne çıktı ve hakem amacına ulaşarak Fenerbahçe takımının dağılmasını sağladı. Sinirler iyice gerilmişti, fakat tur avantajı halen Fenerbahçe’de takımında idi. Pareira eksik kalmasına rağmen kalitesi ile kapatabileceği fiziksel açığa zihinsel geri çekilmeyi de ekledi. Oyuna Kadlec’i alarak çok büüyk bir hataya imza attı. Hâlbuki Ozan ve Raul Meireles ile orta saha direncinin yanında pas yapma özelliğini takıma geri getireceğine İvan Bebek isimli hakemin ekmeğine yağ sürdü ve art arda yenilen gollerle Fenerbahçe Avrupa’dan büyük bir haksızlık sonucu elenmiş oldu.

2002 Dünya Kupası’nda milli takımımıza karşı Brezilya maçında sergilenen hakem skandalından sonra aklımda yer eden ikinci maçı izledim dün akşam. O maçtan sonra bir Türk takımına yapılmış en art niyetli ve en sert haksızlıktır İvan Bebek ve ekibince yapılanlar. Volkan Şen’de sinirlerine hâkim olamayarak kırmızı kart görmüş ve hakeme fiziksel müdahalede bulunmuştur bu sebeple. Volkan’ın haklı ve gerekli tepkisi ölçüsünü aşmadan bitmiştir, fakat bu hadise de göstermiştir ki duygusal reaksiyonlarımızı olumlu sonuçlar doğuracak şekilde kullanamazken, olumsuz geri dönütlerle karşı karşıya kalacak şekilde kullanıyoruz.

Ayrıca futbolu ile gündeme gelmesi pek mümkün olmayan Salih Dursun’u kahraman ve o maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’i rezil ilan edenler, Volkan Şen’i hain Hırvat hakem İvan Bebek’i de cesur bir kahraman ilan edebilirler.

Son olarak Fenerbahçe oyuncuları ve yönetimi söylemdeki tepkilerini hakem hakkında resmi şikâyet başvurusu ve soruşturma talebi ile somutlaştırmalıdır. Böylesine bir futbol katliamınının “hata” kavramı ile açıklanması pek mümkün değildir!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected]

Twitter: @serhat5407


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]