Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO ve FOTO GALERİ] Ukrayna’da krep haftası bitti

Ukraynalılar arasında krep haftası olarak bilinen Maslenitsa Karnavalı’nın son gününde, başkent Kiev’de vatandaşlar kurdukları sofrada et ve süt ürünlerinin tadını çıkarttı.

Kiev’de iki derece olan soğuk havaya aldırış etmeyen Ukraynalılar parklara ve mesire alanlarına akın ederek 40 günlük Paskalya Bayramı ile biten ‘büyük oruçları’ arifesinde, Ukrayna mutfağının vazgeçilmezi krep, salam ve sosise doydu. Mangal ve odun ateşinde krep yapan ve bolca salam sucuk tüketen Ukraynalıların orucu yarın başlıyor. Ortodokslar yarından itibaren 40 gün süresince hayvansal gıdalar tüketmeyecek.

Maslenitsa için odun ateşinde tavada krep yapan Natalya Mirinova adlı bir Ukraynalı, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel yaptığı açıklamada, “Çok eğleniyoruz. Burada eğlenmeye gelenlere kendi yaptığımız krepleri ikram ediyoruz. Kreplerimiz de çok güzel oldu. Burada bir arada hoşça vakit geçiriyoruz” dedi.

Ukraynalılar Maslenitsa karnavalında ormanlık alanda kışı sembolize eden kuklayı yakarak ateşi çevresinde eğlendi. Kışı temsil eden samandan kukla yakılarak baharın gelişi de kutlanmış oldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]