Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Mücadelesi yetti

Son 4 maçın 3’ünü kaybedip sonuncusunda 2-0 öndeyken Kadıköy’de rakibi Akhisar’a puan kaybetti Fenerbahçe.

Bu psikolojik şans bunalımı yanında zemin demeye dilimizin varmadığı bir tarlada oynanacaktı maç. Bir önceki maçını zemin dolayısı ile Balıkesir Stadı’nda oynayan Akhisar yönetimi fırsata dönüştürmek istediği için maçı başka stadyuma almak istemedi.

Peki ya TFF?

Sporcu sağlığını tehdit eden bu zeminde futbol oynanmasına nasıl izin verdi?

Kum ve toprak ile doldurulmuş delik deşik bir zeminde oynayacaklarının farkında olan Pareira maç öncesi teknik oyunun mümkün olmayacağını ama bunun mücadele etmeye engel teşkil etmeyeceğini belirtti. Buna göre taktik uygulayacaklarını da ekledi demeçlerine. Bu şartlarda gerekeni yaptı ve UEFA mücadelesi veren rakibini 3-0 gibi net skorla mağlup etti. Başarılı Rotasyonlar Fenerbahçe Nani, Markoviç, Alves, Gökhan ve Caner’den yoksun gitti Manisa’ya. Teknik direktör Pareira’nın en başarılı olduğu konulardan birisi her oyuncusunu her daim hazır tutması ve oynatması. Bu sayede eksiklerin yerine şans bulan oyuncular görevini yapmanın da ötesinde maça skor olarak etki eden isimler oldu.

Kadlec savunmada hamleli dikkatli hatasız oynadı.

Hasan Ali bütün takım oyununun merkez istasyonu oldu.

Fenerbahçe tüm ataklarını Hasan ile başlattı ki yayıncı kuruluşun ısı haritasında en sıcak bölge Fenerbahçe takımının sol kenarıydı. Şener ise attığı harika gol ve yaptığı asist ile kilit açan oyuncu oldu. Aslında zemin şartları nedeniyle Pareira’nın Fernandao ve Ozan ile başlayıp Diego ve Persie’yi kenarda oturacağı beklentisi içindeydim. Fakat Pareira oturan düzeninden geri adım atamadı. Fenerbahçe hücumda gene tıkanıklık yaşasa da rakibini de uyuttu. Duran toplar ve uzaktan şut ile gol arayacağı bekleniyordu.

Nitekim önce Diego denedi sonra Şener’in golü ile kilidi kırmış oldu. Golde Fenerbahçe rakibini sola çekerek oyunun yönünü aniden değiştirerek atağına genişlik ve derinlik kattı ve skoru elde etti. Sonrasında savunma futbolundaki pratiği başarı ile uyguladı. Bu kez başarılı olduğu nokta özellikle Alper ve Volkan’ın hareketli, hızlı ve delici oyunları ile daha hızlı rakip kaleye gitmesiydi. Çok mu gitti hayır, ama gittiğinde golleri buldu ve rahat bir galibiyet elde etti. Saha şartlarına rağmen mücadele ederek kazandı.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]