Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Brezilya’daki Astronomi Olimpiyatları’nda 3 madalya aldı

Ukrayna, Brezilya’nın en büyük ikinci şehri Rio de Janeiro’da 4-14 Ağustos 2012 tarihlerinde gerçekleşen 6. Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatları’nda 3 madalya aldı.

Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatları’na; Bangladeş, Belarus, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Şili, Çin, Kolombiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İran, Kore, Güney Kore, Kazakistan, Litvanya, Paraguay, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Sri Lanka, Tayland, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezüella’dan 150’nin üzerinde yarışmacı katıldı.

Müsabakalar dört farklı kategoride gerçekleştirildi: takım yarışması, astronomik veriler, gözlemleme ve teorik işlemler.

Ferdi yarışmalarda Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi öğrencilerinden; Mark Dubodyelov Gümüş Madalya, Katherine Barinov ile Valeria Zhovkovska ise bronz madalya alırken Andriy Malyuk ve Volodımır Mıhaylovskiy mansiyon ödülüne layık görüldü.

Genel madalya sıralamasında ise Ukrayna ekibi aldığı 3 madalya ise 10’nuncu sırada yer aldı.

Türkiye’nin katılmadığı olimpiyatların en iyi takımı Çin olmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]