Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Kremlin, Ukrayna’da üçüncü meydan peşinde

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, halkın meydan hadiselerinin yıldönümünde Kremlin’in provokasyonlarına gelmediğini söyledi.

Emniyet teşkilatındaki reformları yerinde inceleyen Petro Poroşenko, “Elbetteki, Kremlin yaptığı propagandalarıyla, ‘Haysiyet Devrimi’nin farklı bir şekilde geçmesini istiyordu. Hatta ‘Meydan 3.0’ ve ‘Üçüncü Meydan’ şeklinde sloganları hazırlamışlardı bile. Fakat bunda başarılı olamadılar.” dedi.

Halkın Kremlin’in kışkırtmalarına gelmemesini meydan hadiseleri ve ‘Haysiyet Devriminin’ sorumluluk sahibi kişilerce yapıldığının ispatı olduğunu ifade eden Poroşenko, meydana çıkan vatandaşların, ülkede reformların gerçekleşmesini, meydanda savundukları değerlerin hayata geçmesini ve Ukrayna’nın Avrupa yolunda ilerlemesini istediğini belirtti.

Meydan hadiselerinin yıldönümünde toplumun tüm kesimleri, medyanın sorumlu bir davranış sergilediğine dikkat çeken Poroşenko, ülkenin değiştiğini ve her şeyin güzel olacağını ifade etti.

Vinnitsa Bölgesi’nde yeni devriye polisi birliğinin açılış törenine katılan Poroşenko, polislerin yemin törenine iştirak etti. Tamamen genç ve dinamik kadroların görev aldığı devriye ekiplerinin aylıkları iyileştirildi, üniforma ve araçları yenilendi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]