Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TAK’tan tehdit: Türkiye’nin turistik yerlerine saldıracağız

Ankara’da meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri / Teyrêbazên Azadiya Kürdistan) isimli terör örgütü, turistik bölgelerinde saldırı düzenleyeceklerini belirterek, Türkiye’ye gelecek turistleri uyardı.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, turizmin Türkiye’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirten TAK, bu bölgelere yönelik saldırı hazırlığında olduklarını belirtti.

PKK’dan ayrılan bazı örgüt üyelerinin de bulunduğu TAK’ın internet sitesindeki İngilizce açıklamada da şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’ye seyahat etmeyi planlayan tüm turistleri uyarıyoruz! Turizm, bu kirli ve özel savaşı besleyen en önemli kaynaklardan bir tanesi, bu sebepten de bizim yok etmeyi amaçladığımız en önemli hedeflerden biri olacak. Yerli ve yabancı turistleri, Türkiye’deki turistik bölgelere gitmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bu bölgeleri hedef alacak saldırılarda ölecek kişilerden biz sorumlu değiliz. Türkiye ne kendi insanlarını ne de sizi kurtaracak güce sahip değil, hiçbir zaman da olmayacak.”

UKRAYNA DIŞİŞLERİ UYARDI!

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde terörist tehditlerin yüksek düzeyde oldupu gerekçesiyle Türkiye’ye gidecek Ukrayna vatandaşlarının dikkatli olmasını istedi. Ukrayna Dışişleri açıklamasında: “Ukrayna vatandaşları, eğer mümkünse, kalabalık yerleri ibadet mekanlarını, meşhur tarihi yerleri, büyük alışveriş ve eğlence kompleksleri, resmi ve idari binaların yakınına gitmeyi. Toplu taşıma araçlarını kullanımını kısıtlayın. Her zaman, ülke ve konum durumla ilgili haberleri takip edin ve kimlik belgelerini yanınızda taşıyın” denildi.

Bir acil durumda, Ukrayna vatandaşlarının yaşam ve sağlık için tehdit durumunda  derhal Ukrayna Büyükelçiliği’nin Türkiye telefon numarası: +90 533 307 72 32, e-posta: [email protected]

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu telefon numarası: +90 530 612 55 77

e-posta: [email protected]

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna: +38 044 238 16 57

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]