Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ankara’daki terör saldırısını TAK üstlendi

Ankara’daki terör saldırısını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri / Teyrêbazên Azadiya Kürdistan) isimli terör örgütü üstlendi. Ankara’daki kanlı terör eylemini üstlenen TAK, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli militanın gerçekleştirdiğini duyurdu.

TAK, açıklamasında saldırının Cizre’deki bodrumlarda katledilen savunmasız, yaralı sivil insanların intikamı için yapıldığını belirtti.

Ankara’daki terör eylemini üstlenen TAK, ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. TAK, Türkiye’de daha çok metropollerde ve turistik bölgelerde düzenlediği terör eylemleriyle adını duyurdu.

DAVUTOĞLU: “SALDIRGAN YPG’Lİ SALİH NECCAR”
Saldırının ardından Saray-AKP iktidarından uzun süre net bir açıklama gelmezken, Ahmet Davutoğlu 17 saat sonra, 18 Şubat sabahı kameralar karşısına geçti ve saldırıdan PKK, PYD ve YPG’yi sorumlu tuttu. Davutoğlu, saldırının Salih Neccar adlı bir Suriyeli Kürt tarafından gerçekleştirildiğini tespit ettiklerini de söyledi.

ABD: HENÜZ TESPİT EDEMEDİK
Ankara’daki bombalama, Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında da tartışıldı. Ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da, Ankara’daki saldırıyı kimin düzenlediğini henüz belirleyemediklerini ifade edip, “Sorumlusunu henüz tespit edemedik. Tabii ki Türkiye’de meydana gelen saldırıları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Biz hükümet olarak sorumlunun kim olduğuna dair karar vermedik. Ancak bu konuda Türk yetkililerle irtibat halinde olacağız” dedi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]