Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İktidar karşıtları Ukrayna Parlamentosu önünde eylem yaptı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Başbakan Arseniy Yatsenük ve Başsavcı Viktor Şokin’i istifaya çağırması üzerine hükümet karşıtları, Ukrayna Parlamentosu önünde toplandı.

Ukrayna Parlamentosu’nda koalisyon hükümet için güven oylaması yapıldığı esnada dışarıda sayıları yer yer yaklaşık 5 bin kişiyi bulan grup, iktidar karşıtı eylem yaptı.

Başbakan Yatsenük’ün istifasını isteyen öğrenci ve emeklilerden oluşan gurupların yerini ilerleyen saatlerde ellerinde parti bayraklarıyla gelen milliyetçi, özgürlükçü partililer aldı.

Meclis önündeki eylemi nedeniyle kolluk kuvvetleri, parlamento çevresinde olağanüstü güvenlik önemleri aldı.

Parlamento önündeki eylemlere katılan Ruslan Çeh adlı bir vatandaş, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Dolar her gün artıyor ama aylığımız aynı kalıyor. Her şeyin fiyatı artıyor. Halk memnun değil. Reform sözü veriyorlar ama sadece emniyette reform yaptılar. İktidar göreve geleli bir buçuk yıl oldu, ortada hala vaat edilen reformlar yok. Beceremiyorsanız bırakın koltukları başkalarına mesela (eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Odesa Valisi Mihail) Saakaşvili gibi birisi ya da gençler gelsin. Biz Avrupa’yı istiyoruz. Avrupa değerlerine sahibiz.” diye konuştu.

Özgürlük Partisi mensubu Ruslan Andriyko başka bir vatandaş ise “Benim aylığım 100 dolara tekabül ediyor. Ben bu parayla nasıl geçineyim? Ben bu nedenle buraya geldim. Sosyal problemlerimiz de var. Bizleri, hükümetin iyi bir şekilde çalışmaması, her alana yayınlan yolsuzluk ve doların artışı rahatsız ediyor. Fiyatlara her gün zam geliyor ama maaşlarımız artmıyor. Artık kamu hizmetlerini bile ödeyecek paramız yok. Bu nedenlerle Başbakan Arseniy Yatsenük’ün, İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve Ukrayna Başsavcısı Viktor Şokin’in istifasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]