Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Cihan ekibi son anda kurtuldu

Cihan Haber Ajansı ekibinin göçük altında kalmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi. Cihan’ın canlı yayın araçlarından biri ise yıkılan Bayram Oteli’nin enkazının altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, Cihan’ın Diyarbakır merkezli Doğu aracı ekibinden kameraman Halil Özcan, Özgür Güneş, Fethi Barut ile up-link görevlisi Fatih Altunkaynak ve Olcay Bakan otelden çıktıktan birkaç dakika sonra deprem meydana geldi. Kameraman Halil Özcan, “Akşam yemeği için otelden çıktık. 3 dakika sonra deprem oldu. Otelde basın mensupları ve turistler vardı. Lobide haber yazıyorlardı.” dedi. Fatih Altunkaynak ise tam otelden çıktığı sırada sarsıntı meydana geldiğini anlattı. Altunkaynak, “Kendimi dışarı bir anda attım. Arkamı döndüğümde otel yerle bir oldu.” ifadelerini kullandı.

Kameraman İbrahim Halil Bayram, akşam yemeği için otelden çıktıktan kısa süre sonra depremin meydana geldiğini anlattı. Araçla yemeğe çıktıklarını belirten Bayram, “Saat 21.20 civarında otelden indik. Arabada 6 kişi ile yola çıktığımız an birden deprem oldu. Etraftaki binalar yıkılmaya başladı. Her taraf toz oldu. Elektrikler kesildi. Feryat figan, koşuşturmaca yaşandı. Otele koştuk ‘kameraları alalım’ diye. Bir de baktık, otel dümdüz olmuş. Canlı yayın aracımızın biri de enkazın altında kalmış.” diye konuştu. İki meslektaşını lobide gördüğünü anlatan Bayram, “İnşallah onlar da sağ salim çıkar.” temennisinde bulundu.

Cihan ekibinden Özgür Güneş de yemek için dışarı çıkmalarından hemen sonra sallantının başladığını anlattı. Arkalarına baktıklarında, toz bulutu gördüklerini ifade eden Güneş, o anları şöyle anlattı: “Hemen geri geldiğimizde otel enkaza dönmüştü. Otelin hemen önünde resepsiyon görevlisi arkadaşın bana doğru koştuğunu gördüm. Çok kötü gözüküyordu. O arkadaşı aldım, kaldırıma oturttum, az sonra gelen sağlık ekiplerine verdik. 6 arkadaş olarak hepimizin birarada olduğunu fark edince rahatladık. Birinci canlı yayın aracımız enkaz altında kalmıştı. Hemen arkasındaki diğer canlı yayın aracımız hafif hasar görmüştü. Elimizdeki mevcut kamera ile çekim yapıp canlı yayın aracı ile geçmeye başladık.”

Cihan adına 18 gündür deprem bölgesinde olduğunu anlatan Halil Özcan, “Artçılara alışmıştık. Ancak dünkü 5.6 büyüklüğündeki depremi bizzat biz de yaşamış olduk.” diye konuştu.

Otelden ayrıldıkları araçla geri nasıl geldiğini hatırlayamadığını, yaşanan panikte ailelerini bile unuttuklarını dile getiren Özcan, “Otelin önüne nasıl geldik, nasıl park ettim, hatırlamıyorum. Birbirimize baktık, eksiğimiz var mı diye. Enkazın altında kalabilirdik, Allah’a şükür, 6 arkadaş da bir arada idik. Bir süre şok yaşadık. Ailemizi bile o anda düşünmedik, arkadaşlarımızı düşündük. Kurtulduğumuz için Allah’a şükrediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Basın mensupları ve turistlerin de kaldığı otelde yaklaşık 35 kişi bulunuyordu. Cihan’ın iki canlı yayın aracı da otelin önünde yer alıyordu.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]