Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Davutoğlu: Ukrayna ile dış ticaret hacmimizde bir düşüş var

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de resmi temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Ukrayna arasındaki dış ticarette bir düşüş olduğunu söyledi.

İyi ilişkiler değil; ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda da geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunun için çok geniş bir heyetle, 6 bakanla buraya geldik. Çok da güzel görüşmeler gerçekleştirdik. Serbest ticaret anlaşmasının bir an önce devreye girmesi bizim için büyük önem taşıyor. Aldığımız karar çerçevesinde önümüzdeki günlerde bunu tamamlayabilmek için ekiplerimiz çalışacaklar.”

Dış ticaret hacmimizde düşüş olduğunu dile getiren Davutoğlu, “İlk fırsatta, 10 milyar dolara 2017 – 2018 yılında ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Enerji ve ulaştırma alanlarında çok geniş iş birliği imkânları var, buralarda birlikte çalışacağız. Altyapı projelerinde ise Türk firmaları çok özel tecrübeye sahipler. Bahsettiğiniz metro projesinde olduğu gibi bu altyapı işlerinde Türk firmalarına şans verilmesinin, Ukrayna’ya da katkı getireceğine inanıyoruz. Görüldüğü gibi Türkiye ve Ukrayna arasında büyük potansiyel var ve ortak risklerle karşı karşıyayız. Bu ilişkilerimiz de artarak devam edecek.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]