Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, doğalgaz parası için Çin’e gidiyor

Ukrayna’nın AB’yle ortaklık anlaşmasını geçici durdurma kararıyla başlayan protestolar sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç Çin’e resmi bir ziyaret düzenliyor.

AB ile Rusya arasında tercih yapmak zorunda kalan Yanukoviç, 3-6 Aralık tarihlerinde Çin’i ziyaret ediyor. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in davetiyle bu ülkeye gelecek Ukrayna Devlet Başkanının söz konusu ziyareti eleştirilere de neden oldu.

Göstericilerin Ukrayna hükümet binasını kuşattığı ve hükümetin istifasının istendiği bir dönemde Çin’e gerçekleştirilecek ziyarette Yanukoviç’in, Xi tarafından askeri törenle karşılaması ve iki ülke arasında 20 ekonomik ve ticari anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Ukraynalı uzmanlar, Ukrayna için AB ve Rusya’nın olası tek ortak olmadığını belirtiyor. Ancak, Çin’in de Ukrayna’dan siyasi ve ekonomik istikrar talep edebileceği ifade ediliyor ve Ukrayna’nın Çin’den doğrudan mali yardım almasının pek mümkün görünmediği yorumu yapılıyor.

Çin, Ukrayna’ya 10 milyar dolar değerinde kredi vermişti. Ukrayna hükümeti, 2014 yılında gaz faturaları ve borç geri ödemeleri için 17 milyar dolardan fazla kredi bulması gerekiyor.

Bunun için Ukrayna’nın en doğru adresinin de Çin olduğu ifade ediliyor.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov dün yaptığı açıklamada, hâlihazırda ülkede devam eden eylemlerin bir darbe girişmişin bütün özelliklerini taşıdığını söylemişti.

OSMAN EROL | PEKİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]