Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Hizmet, müspet bir eda ile müzakereyi teşvik ediyor

Sayın Gülen’in kitapları, makaleleri ve yaptığı çalışmalarıyla tanışmış olmaktan çok memnunum. Kendisini, Pennsylvania’da yaşadığı mekânı, bir toplumsal hareketin öncüsü olarak oynadığı rolü az da olsa tanıma imkânım oldu.

Yaşam tarzı, sadeliği, içten gelen nezaketi, hakikate olan sevgisi, özellikle de dinler-arası diyalog, insan hakları, şiddetten uzak durma tavsiyesi, her insana ve her insanın istediği şekilde inanma, istediği şeye ibadet etme hakkına karşı hoşgörü gibi konulardaki duruşu beni çok etkiledi.

Çok ilgi çekici bir kişiliğe sahip, gerçekten tanımaya değer bir insan.

Hizmet Hareketi’nin en çok takdir ettiğim yönlerinden birisi dinlerarası diyaloğa verdiği önemdir,
Çünkü böylelikle insanlar, benim kişiliğimi, inançlarımı ve beni dinlemeye, benimle karşılıklı konuşmaya hazır olan insanları dikkate alıyorlar. Tabii, bu da, beni o tür insanlarla arkadaşlık kurmaya teşvik ediyor.
Genel olarak, toplumun gelecekteki başarısının, Hizmet Hareketi ve onun prensiplerine bağlı insanların varlığına bağlı olduğunu düşünüyorum.

Amerika’da yaşayan insanlar olarak, gittikçe sağ ve sol diye kutuplaşan toplumumuzda, bu şekilde düşünenlere daha çok ihtiyacımız var.

Eyalet ve ülke yönetimi bazında bizi temsilen iş yapmaları için seçtiğimiz siyasiler, toplumu kalkındıracak projeler geliştirmek yerine, birbirleriyle kavga ediyorlar ve hiç bir iş tamamlanamıyor.

Hizmet Hareketi diyalog ve müzakereyi teşvik ediyor, kendinden farklı olan insanlara el uzatıyor ve diyor ki, “Gel, bana inandıklarından, temsil ettiklerinden bahset ki ben de senden bir şeyler öğrenebileyim.” Ve hakeza sen de benden…

Ve bu süreç içerisinde, toplum olarak kendimizi kalkındıracak dersler öğreniyor, bir duruş geliştiriyor; birbirimizle huzur ve barış içinde yaşamayı öğreniyoruz; müzakere ve diyaloglar sayesinde, müspet bir edayla, hedeflediğimiz işleri bir bir başarabileceğimizi fark ediyoruz.

Hizmet Hareketi’nin en bilinen özelliklerinden birisi de, onun eğitime verdiği önemdir. Eğitime önem vermek çok mantıklı, çünkü belli bir yaşın üstündeki insanların fikirlerini değiştirebilmek hakikaten zor bir iş.
Toplum üzerinde bir etki oluşturmak için, gençlerden başlayarak, onlara hoşgörü, diyalog, şiddet karşıtlığı gibi değerleri öğretirsen, çok daha fazla yol alabilirsin. Onlar da büyüdükçe, o şekilde yaşamaya devam ederler.

Bu nedenle, Hizmet Hareketi’nin eğitim üzerinde durmasının ve kurdukları okullar aracılığıyla insanlara sahip oldukları değerleri öğretmelerinin, çok akıllıca olduğunu düşünüyorum.

Hizmet Hareketi’nin ilgilendiği bir başka sorumluluk alanı da, hem felaketler ve doğal afetler karşısında acil yardım, hem de toplumda ihtiyaç sahibi kişilere yapılan insanî yardım çalışmalarıdır.

Dolayısıyla, uzun vadeli hedefler olarak, gelecekte daha güzel bir toplum inşa etme adına gençleri eğitmenin yanı sıra bu hareketin, acil sıkıntılar karşısında insanlara yardım eli uzatmasını çok takdir ediyorum.

Bunu da senin kişisel düşünceni, siyasî görüşünü, dinî inanışını vesaire araştırıp soruşturmadan yapıyorlar.
Ortada bir ihtiyaç varsa, kim olduğuna, nereye bağlı olduğuna bakmaksızın yardım etmeye hazırlar.

PROF. DR. LAWRANCE GERATY | @SpectraMediaTV * La Sierra University / ABD

Lawrence Geraty USA Video English Türkçe English, Español, Português, русский, Türkçe, 漢語

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]