Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BBC üçüncü dünya savaşını başlatıyor

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin, Rusya’nın Letonya’yı işgal ettiği “varsayımı” üzerinden “üçüncü dünya savaşını” konu alacağı bir program yayınlayacağı öğrenildi.

BBC’nin ‘Üçüncü Dünya Savaşı: Savaş Odasının İçinde’ adını verdiği ve bu akşam yayınlanacak programın tanıtımında, “Soğuk Savaş sona erdiğinden beri, Ukrayna krizi ve Rusya’nın Suriye’deki müdahalesi ardından, dünyadaki güçlü liderlerin birbiriyle çatışması hiç olmadığı kadar yakın” ifadeleri kullanıldı.

İngiliz basını ise yayımlanacak programa yönelik programa davet edilen İngiliz stratejist ve diplomatların Rusya’nın Letonya’yı işgal ettiği senaryosu üzerinden ilerleyecek bir “savaş oyunu” oynayacağını aktardı. Senaryoya göre, ‘işgal’ üzerine NATO harekete geçecek ve ABD nükleer silaha başvuracak.

Bu tip program ve belgesellere Avrupa televizyonlarında yer verilmesi, Rusya-NATO ilişkilerinin gergin olduğu bir döneme denk gelmesi ise dikkat çekti.

CEREN KAYNAK | LONDRA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]