Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Poroşenko’dan, anlamlı Türkçe “Bir devlet” sloganı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, yeni yıl mesajında Kırım Türkçesi ile “Bir devlet” ve “Yeni yılınız hayırlı olsun, aziz vatandaşlar.” dedi.

Arkasında kamuflajlı asker ve gaziler eşliğinde yeni yıl mesajını veren Poroşenko; “Değerli vatandaşlarımız, geçtiğimiz 2014 yılı (ikinci dünya savaşı) 1945’ten beri son 70 yılın en zor yılıydı.  Düşman hayatımıza, toprak bütünlüğümüze, özgürlük ve bağımsızlığımıza kast etti. Tüm ülke küçükten büyüğe herkes vatanı korumak için birlik oldu. Bu savaşı biz başlatmadık lakin kesinlikle biz kazanacağız çünkü  doğruluk, hak ve adalet bizim tarafımızda. Allah bizimledir.” dedi.

Yeni yıla girmeye dakikalar kala Ukrayna için hayatını kaybeden askerler ve düşmanın yüzünden hayatını kaybeden siviller için saygı duruşunda bulunuldu.

Ülkenin savunmasına katkıda bulunanlara teşekkür eden Poroşenko, Avrupa halklarından halkına verilen destek için minnettarlığını ifade etti.

POROŞENKO, TÜRKÇE “BİR DEVLET” DEDİ
Poroşenko, Ukrayna’da 2014’ün en anlamlı sloganını; “Yedina krayina” (Ukraynaca), “Yedinaya strana” (Rusça) ve “Bir devlet” (Kırım lehçesi) şeklinde 3 dilde söyledi.

Çekilen çilelerin kendilerini güçlendirdiğine vurgu yapan Poroşenko, halk olarak, siyasiler olarak millet olarak birleştiklerine dikkat çekti.

2015 ZOR GEÇECEK
Kendilerin zor günlerin beklediğini dile getiren Poroşenko; “2015 yılı da bizler için kolay olmayacak. Fakat yeni yıl bizi, Avrupa Birliği üyeliğine götürecek derin reformların başlangıcı olarak tarihe geçeceğine inanıyorum. Bu hayalimizi hep beraber hayata geçireceğiz. Şimdi ise hepimize uzun ömürlü ve sağlam bir barış diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın milli şairi Taras Şevçenko’nun; “Yenilenmiş bu toprakta düşman olmayacak, insanlar etrafında, ana ile oğul yan yana.” sözlerine atıfta bulunan Poroşenko daha sonra Kırım Türkçesi ise; “Yeni yılınız hayırlı olsun, aziz vatandaşlar!” dedi.

Daha sonra aynı dileği, Rusça ve Ukraynaca olarak seslendirdi.

Görüntülü yayınlanan yeni yıl mesajında kutlamanın Avrupa Birliği bayrağı üzerinde yazılması ve 2015 kalan saniyelerinin ise saat yerine de AB bayrağı fonundaki yıldızlarının sayılması dikkat çekti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]