Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Ukraynalı dansçılar Ankara festivaline hazırlanıyor

Yine siyasete alet edilecek mi?

Uluslararası Büyük Ankara Festivali’ne, gidecek Ukraynalı dansçılar hazırlıkların tam gaz sürdürüyor.

Türkiye’nin başkenti Ankara’da 3 yıl aradan sonra 7. kez düzenlenecek festivale 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi alanında gerçekleştirileceği festival için alanda; bir yandan çadırlar kuruluyor, bir yandan oyun alanları inşa ediliyor, bir yandan da gösterilerin ve konserlerin verileceği devasa sahnenin kurulumu gerçekleştiriliyor.

MÜZİK ZİYAFETİ YAŞANACAK

Festivalde; Funda Arar, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Serdar Ortaç, Mustafa Ceceli, Demet Akalın, Gülşen, İrem Derici, Emre Aydın, Linet, Uğur Işılak, Serkan Kaya, Ali Şan, Ankaralı Coşkun, Mustafa Taş, İbocan, Hüseyin Kağıt, İsmail Türüt, Nihat Doğan ve Seccad Mehmedi de birbirinden güzel ve sevilen eserlerini seslendirecek.

18 ÜLKEDEN 400 DANSÇI

Festival süresince farklı noktalarda kurulan sahnelerde her gün 30’ar dakikadan 3 farklı folklor gösterisi yapacak konuk ekipler arasında Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, Kazakistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Azerbaycan ve Hindistan da bulunuyor.

GEÇMİŞTE FESTİVAL SİYASETE ALET EDİLMİŞTİ

Geçmişte festival siyasete alet edilmesi ve katılan sanatçıların kimlikleri üzerinden eleştirilmişti.

Eleştirilerin bir kısmı şöyle; Ankara dışındaki şehirlerimize de gönderilen ve Ankara’daki tüm meydanları günlerce kaplayan afişlerinde (bizzat Taksim-Eminönü arasında, yani inanılmaz işlek bir yerde bir düzine saydım), yapılacağı yer olarak “eski hipodrom” yazan festival… Ankara’yı bilenler bilir, eski hipodrom neresi?

Atatürk Kültür Merkezi…

Festivale ulaşması güç olan Ankara halkı rahatça gelebilsin diye bazı semtlerden yüzlerce servis kaldırılmış, ücretsiz… hangi semtlerden?

Sincan, Etimesgut, Fatih…

Hazır bu kadar büyük bir halk kitlesi toplanmışken hemen ideolojik sivil inisiyatif(!) devreye girmiş, halk kendi iradesiyle onbinlerce imza toplamış… ne için?

Eymir Gölü’nün halka açılması için…

Festival kapsamında kurulan ‘Türk’ün kutlu yürüyüşü’ sergisinin düzenlendiği çadırda, tarihteki 16 Türk devletinin kurucularının fotoğrafları ile cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün resmi yer almış… bu fotoğrafların yanına kimin resmi asılmış olabilir?

Melih Gökçek’in…

Böyle muhteşem bir festival işte dostlar…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]