Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, BM değerlendirme heyetini Donbas’a davet etti

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne geçici üye olarak seçilen Ukrayna, teşkilatın değerlendirme heyetini Donbas’a davet etti.

BM’ye Ukrayna’nın daimi temsilcisi olarak atanan Vladimir Yelçenko, ülkesinin doğusundaki Donbas olarak adlandırılan bölgedeki durumun incelenmesi ve gerektiği takdirde BM Barış Misyonu’nu bölgeye göndermesini talep etti.

4 Ocak’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a güven mektubunu sunan Vladimir Yelçenko görüşme esnasında Ukrayna’daki Rusya saldırılarının yatıştırılması için BM’nin daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.

Donbas’taki ihtilafın yatıştırılması hususunda BM Barış Misyonu’nun görev alması gerektiğine dikkat çeken Yelçenko, bölgede sorumluluk alacak ve sorunu çözmek için girişimde bulunacak BM’ye gerekli yardımı sağlayacaklarını bildirdi.

BM’nin ülkesinde Minsk anlaşmalarının maddelerine uyulup uyulmadığı hususunu takip edecek bir birim kurması talebini de dile getiren Yelçenko, Ukrayna’nın; nükleer silahların yayılmasını önleme, terörizm, silahlı çatışmalarda sivillerin güvenliği, Afrika ile Ortadoğu’daki barış ve güvenlik sorunlarıyla yakından ilgileneceğini de bildirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]