Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Başbakan konuşurken eline gül verip kucaklayarak kürsüden indirdi 

Ukrayna Parlamentosu’nda hükümetin 2015 yılı faaliyet raporunu sunmak için kürsüye çıkan Başbakan Arseniy Yatsenük’ü, Poroşenko Bloku milletvekili Oleg Barna kucaklayarak kürsünden indirdi.

Başbakan Yatsenük’e çiçek takdim etme bahanesiyle kürsüye yaklaşan Barna, çiçeği verdikten hemen sonra Yatsenük’ü bacaklarının arasında kucaklayıp kürsüden uzaklaştırmaya çalıştı. Halk Cephesi milletvekilleri liderlerinin imdadına yetişerek Barna’nın kucağından Yatsenük’ü aldı. Barna’ya saldıran Halk Cephesi milletvekilleri Barna’yı şiddetli bir şekilde dövdü. Halk Cephesi vekillerinin elinden Barna’yı zor aldılar.

Barna, Genel Kurul öncesi de hükümeti düşürmek maksadıyla güven oylanması için imza kampanyası başlatmıştı. Olay sonrası Poroşenko Bloku milletvekilleri Barna’yı olumsuz davranışları nedeniyle kınadı. Bunun üzerine Barna ise partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Öte yandan Yatsenük daha önce yaptığı açıklamalarda güvenoyu alamadığı takdirde istifa edeceğini bildirmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]