Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Müyesser Yıldız, Poroşenko ve Bartholomeos’u hedef gösterdi

İstanbul'a, "Konstantinopol" denilmesi tartışması devam ediyor.

Önce İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, İstanbul için “Konstantinopol” ve ardından da Yeni Zelanda’da iki camiye saldırarak, 50 Müslüman’ı katleden cani Tarrant dedi.

31 Mart yerel seçimler öncesinde Erdoğan bu söylemleri seçim meydanlarında kullandı. Ancak ODAtv yazarlarından Müyesser Yıldız köşesinde Erdoğan’ın Gaziantep mitinginde söylediği:

“Bu ahlâksız İstanbul’a ‘Konstantinopol’ diyor.” söylemine eş değer biçimde

Ekümenik Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da Konstantinopol ifadesini kullandığını Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin, Moskova’daki Rus Ortodoks Kilisesi’nden ayrılması ve bağımsızlığı için Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile işbirliği anlaşmasında da bu ifadenin yer aldığını belirtti.

Ekümenik Patrik Bartholomeos’un uluslararası ilişkilerde, toplantılarda, mektuplarında ve mesajlarında kullandığı unvana “Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch” yer veren Yıldız, yazısında 3 Kasım 2018’de Patrikhane’de imzalanan ve Ukrayna cumhurbaşkanlığı sitesinde sadece Ukraynaca yayınlanan “İşbirliği anlaşmasının” (https://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/00/65/02/39d5327fe27135d96c04d0f53e1e5745_1551875784.pdf) linki de paylaştı.

Bartholomeos’u açık bir şekilde hedef gösteren Yıldız, “Burnumuzun dibinde, üstelik bir Türk kurumunun başındaki Türk vatandaşı, “Konstantinopolis Patriği” unvanını kullanırken, sadece Netanyahu’nun oğlu ve o Yeni Zelanda canisine tepki göstermek meseleyi halleder mi? En önce Bartholomeos’un kulağının çekilmesi gerekmiyor mu?” sorularını sordu.

Yunus Erdoğdu – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]