Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna hava sahasını Rus uçaklarına kapattı

Kırım’ı ilhak etmesi nedeniyle Rusya’ya yaptırımlarını sürdüren Ukrayna, hava sahasını Rus hava yolu şirketlerine tamamen kapatma kararı aldı.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, askeri ve siyasi olayların tırmanması nedeniyle Ukrayna hükümetinin 26 Kasım saat 00.00 itibariyle hava sahasını istisnasız bütün Rus havayollarına yasaklama kararı aldığı bildirildi.

Altyapı Bakanlığı, kararının alınmasına gerekçe olarak Rus havayolu şirketlerinin uçuş kurallarını sistematik bir şekilde ihlal etmesi ve Ukrayna hava sahasında olası bir provokasyonu önleme şeklinde açıkladı.

Yapılan açıklamada Ukrayna’nın hava sahası üzerindeki egemenlik haklarına da dikkat çekildi.

Ayrıca bugün Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’na Ukrayna hava sahasının kapatıldığına dair nota verdi.

Ukrayna hükümetinin aldığı kararla birlikte Rus havayolu şirketleri transit geçiş de dâhil olmak üzere Ukrayna hava sahasını kullanamayacak. Rus tarafının da Ukrayna’ya misilleme olarak benzer bir karar alması bekleniyor.

Ukrayna ile Rusya arasında 25 Ekim’de uçuşlar karşılıklı olarak iptal edilmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]