Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mali’de saldırıya uğrayan otelde 136 kişi halen rehin

Mali’nin başkenti Bamako’da saldırıya uğrayan Radison Blu oteli işletmecisi The Rezidor otel grubu, içeride halen rehin 136 kişi bulunduğunu açıkladı. Rehinelerden 124’ünün müşteri, 12’sinin otel çalışanı olduğu bildirildi.

Türk yetkililer otelde silahlı saldırganlar tarafından rehin alınan 7 THY personelinden 6’sının serbest bırakıldığını açıkladı. Kalan bir kişiye ulaşma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Malili yetkililer de rehinelerden 80’inin serbest kaldığını açıkladı.

Serbest bırakılan THY personelinin 6’sının isimlerinin İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, kabin memurları Murat Gündüz, Şerife Tascı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak ve Eray Sevim olduğu belirtildi. Kabin memuru Kıvrak, “asker ve polis odamıza girip bizi kurtardı” ifadesini kullandı.

Saldırganların hâlâ aktif olduğu binadan zaman zaman silah sesleri geliyor. Yerel medya, saldırıda 9 kişinin öldüğünü bildirdi.
Yerel basın, rehin alınanlar arasında Fransız askerleri, Air France çalışanları ve Belçikalılar olduğunu aktardı.

Güvenlik kaynaklar, Mali özel operasyon birliklerinin otelin ilk katlarında kontrolü sağladığını duyurdu. CNN’e konuşan bir kaynak operasyona Fransız güçlerinin yanı sıra ABD birliklerinin de katıldığı belirtti.

Otel çevresinde konuşlandırılan Mali askerleri, halkı bölgeden tahliye ediyor. Saldırganların hâlâ aktif olduğu binadan zaman zaman silah sesleri geliyor.

SELMAN TEZGEL | BAMAKO – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]