Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna Milli Takımı Kiev’de coşkuyla karşılandı

Slovenya ile deplasmanda oynadığı play off rövanş maçıyla, EURO2016 Fransa’ya gitmeye hak kazanan, Ukrayna milli takımı Borispol Havalimanı’nda büyük coşkuyla karşılandı.

Maribar’da oynanan karşılaşma akabinde Ukrayna’ya dönen milli takımı karşılamak için Ukraynalılar gece saatlerinde başkent Kiev yakınlarındaki Borispol Havalimanı’na geldi. Ukrayna milli takım oyuncuları taraftarlarının sevinç gösterileri karşısında zor anlar yaşadı. Taraftarların oyuncuların yüzlerine köpük sıkması, fişek ve şampanya patlatması sonucunda oyuncuların bir kısmı tekrardan havalimanına döndü. Oyuncuların yüzlerine patlatılan şampanyalar ve fişekler nedeniyle zor anlar yaşaması ilginç görüntüler oluşturdu. Takım kaptanı içeride kalarak kalabalığın dağılmasını beklemeyi tercih etti. Taraftarlar takımı beklerken sloganlar attı ve Ukrayna milli marşını okudu.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Ukrayna Milli Takım oyuncuları maçı yöneten FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır’ın süper bir karşılaşma yönettiğini çok iyi bir hakem olduğunu söyledi.

Cihan’a konuşan oyuncular Slovenya’yı geçmenin iyi bir duygu olduğunu EURO2016 Fransa hakkında yorum yapmak için ise erken olduğunu belirtti. Oyuncuları kucaklayan ve havaya atan taraftarlar sabahın ilk ışıklarına kadar havalimanından ayrılmadı.

Avrupa’ya gitme heyecanı yaşadıklarını belirten taraftarlar Ukrayna ile Türkiye’nin aynı gurupta olmasının ilginç olacağını ifade etti.

İki takım arasında Ukrayna’da oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan Ukrayna, rövanşta elde ettiği 1-1’lik skorun ardından adını EURO2016 Fransa finallerine adını yazdırmıştı.

Takımın gelişi onuruna Kiev’in ortasından geçen Dinyeper Nehri üzerindeki yaya köprüsü de Ukrayna bayrağının renkleri olan sarı-mavi şeklinde ışıklandırıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]