Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Türkiye’den daha yaşanabilir bir ülke

Londra merkezli Legatum Enstitüsü, 2015’te dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkelerini belirledi. Araştırma sonuçlarında özellikle refah alanında Ukrayna, Türkiye’yi geri bıraktı. Türkiye’nin ekonomi büyüklükte G20’de olmasına rağmen yaşanabilirlik listesinde geri kalmış ülkeler liginde olması dikkat çekiyor.

Yıllık küresel refah endeksine göre düzenlenen listede İskandinav ülkesi Norveç birinci olurken, İsviçre ikinci, Danimarka ise üçüncü oldu.

142 ülkenin, 89 farklı kritere göre sıralandığı listede Türkiye, geçen seneye göre 8 basamak yükselerek kendine 78. sırada yer bulabildi.

Türkiye ortalama hayat memnuniyeti puanlamasında ise 10 üzerinden 5,6 puan alabildi. Farklı kriterlerin ele alındığı listede Türkiye, en kötü performansı ise ‘emniyet ve güvenlik’ sıralamasında aldı.

Son dönemlerde şiddet olaylarına sıkça sahne olan Türkiye, 142 ülke arasında 109. olabildi.

TÜRKİYE’DE EN İYİ SAĞLIK ONDA DA 57. SIRADA
Türkiye’nin başarı gösterdiği tek alan ise sağlık oldu. Türkiye, dünya sıralamasında 57’ci olmayı başardı. Özgürlüklerin her gün kısıtlandığı korkunun her kesime bulaştığı, Türkiye’de kişisel özgürlük konusunda 100. sıraya düşürdü.

Refah listesinde ilk ona giren diğer ülkeler ise sırayla:
Yeni Zelanda, İsveç, Kanada, Avustralya, Hollanda, Finlandiya ve İrlanda oldu. Almanya 14. olabilirken Fransa ise 22. sırada kaldı.

Enstitünün yaptığı araştırmada: Ekonomi, girişimcilik ve fırsat, yönetim, eğitim, sağlık, emniyet ve güvenlik kişisel özgürlük, sosyal sermaye gibi unsurlar başta geliyor. Refah listesinde Trinidad ve Tobago, Malezya, Tayland, Vietnam, Karadağ, Bulgaristan, Romanya, Özbekistan, Moğolistan, Belize, Kırgızistan, Botsvana, Azerbaycan ve Ukrayna gibi ülkeler Türkiye’yi geride bıraktı.

UKRAYNA’DA HEDEF AB İLE ENTEGRASYON
Türkiye’nin yüzüne Rusya’ya döndüğü ve Avrupa Birliği ile üyelik sürecinde gerileme dönemine girdiği süreçte Ukrayna ise 3Y (yolsuzluk, yoksulluk, yasak) ile mücadele ederek hızla AB normlarına yaklaşıyor. Ülkenin en başlıca gündemleri; güvenlik, yolsuzluk ve Sovyetlerin hantal bürokrasisinde reform olması dikkat çekiyor.

REFAH LİSTESİNİN İLK 10 ÜLKESİ:

Norveç, İsviçre, Danimarka, Yeni Zelanda, İsveç, Kanada, Avustralya, Hollanda, Finlandiya, İrlanda

EN YAŞANILMAZ ÜLKELER:

Angola, Sudan, Yemen, Suriye, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Burundi, Çad, Haiti, Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti

www.UkraynaHaber.com

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]