Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

G20’deki çeviri hataları Rusya’da alay konusu oldu

Rusya’dan Antalya’ya, G20 zirvesini izlemek üzere gelen gazeteciler, mönülerde “et dönüyor”, “biberler kopuyor” gibi -yanlış çevrilmiş- yemek adlarıyla karşılaştı.

Komsomolskaya Pravda muhabiri Dmitri Smirnov kişisel blogunda G-20 zirvesinde mönüdeki yemek adlarının katılımcı ülkelerin dilinde verildiğini ancak yemek isimlerinin Rusçaya çok tuhaf bir şekilde çevrildiğini yazdı.

Dmitri Smirnov’un tespit ettiği çevri hatalarının bazıları şöyle; et döner “et dönüyor (мясо возвращается)”, sebze salatası “sebzeli gökkuşağı”, biber kızartması ise “biberler kopuyor (перцы срю)”.

Antalya’da basının yerleştirildiği otellerin gecelik fiyatının 500 euro olduğuna dikkat çeken Dmitri Smirnov, bu kadar para alan otellerin Rusça bilen bir tercüman/eleman istihdam edememesini eleştirdi.

Pravda.ru’nun haberine göre; “G20 zirvesindeki ilk komik olay bu değil ama yaşanan, böyle önemli bir olay için çok saçma.”

Haberde ayrıca G20 liderleri aile fotoğrafı çekilmesinden önce sahneye üç kedinin çıktığına da aıtfta bulunularak; “Kediler serbestçe dolaştılar ve yan yana konmuş çiçekleri ve aletleri kokladılar, personelse onları kovmadı bile” denildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]