Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Ukrayna’da

Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise AB ile Ortaklık Anlaşması maddelerinin uygulanması ve Ukrayna’daki reformları desteklemesinden dolayı AB’ne minnettar olduklarını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e gelen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve beraberindeki AB heyetini kabul etti.

Poroşenko ile yaptığı görüşmede AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, AB’nin dış politikasında Ukrayna’nın yüksek öncelikli gündem maddesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise AB ile Ortaklık Anlaşması maddelerinin uygulanması ve Ukrayna’daki reformları desteklemesinden dolayı AB’ne minnettar olduklarını belirtti.

Görüşme sonrasında yapılan ortak basın açıklamasında Mogherini, AB ülkelerinin, Ukrayna’daki reformların yanı sıra ayrılıkçıları elindeki Donbas ve Rusya’ya katılan Kırım konusunda da desteğinin devam ettiğini bildirdi.

Ukrayna’da öncelikli olarak yolsuzlukla mücadele reformlarının yapılmasının gerektiğini vurgulayan Federica Mogherini, bunun vizesiz rejim ve AB ile ortaklık anlaşmasının anahtar unsuru olduğunu söyledi.

Ukrayna’ya dördüncü ziyaretini gerçekleştiren Mogherini, özellikle ülkenin doğusundaki Donbas’ta silahların geri çekilmesi ve kalıcı barışın sağlanması, Kırım krizinin koordinasyonu, Minsk’te imzalanan barış anlaşmasının yükümlülüklerinin uygulanması konuları üzerinde duruyor.

Mogherini, ziyareti çerçevesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatar Halkı Sorumlusu Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu) ile de bir araya geldi. Görüşmede Mogherini, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini tanımadıklarını açık bir dille ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]