Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna havayolu şirketleri Sina üzerinden uçmayacak

Ukrayna Devlet Havayolu Servisi, Ukrayna’da kayıtlı bütün havayolu taşımacılığı şirketlerinin, Sina yarımadası üzerinden uçmasını yasakladı.

Ukrayna Devlet Havayolu Servisi, geçtiğimiz Cumartesi günü Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrinden St. Petersburg’a giden Rus Kogalymavia Havayollarına ait Airbus 321 tipi uçağın havalandıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası’na düşmesi sebebiyle bölge üzerinden uçuşları yasaklama kararı aldı. Ukrayna Devlet Havayolu Servisi alınan kararı, Ukrayna’daki kayıtlı bütün havayolu taşımacılığı şirketlerine telgraf çekerek bildirdi. Telgrafla verilen talimatta bölgeye yönelik uçuşların rota ve planlamalarının yeniden düzenlenmesi istendi.

Düşen uçakta dördü Ukrayna vatandaşı olmak üzere toplam 224 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçak faciası sonrasında Air France, Lufthansa, İrlanda ve İngiltere gibi ülkeler Sina yarımadası üzerindeki uçuşlarını durdurmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]