Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Azeri

Harkiv’deki fahri Azerbaycan konsolosluğuna ateş açıldı

Topraklarındaki Ermeni işgalcilere karşı operasyon yapan, Azerbaycan’ın Ukrayna’daki konsolosluğu hedef alındı.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya sınırındaki Harkiv şehrindeki Fahri Azerbaycan konsolosluğunun binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Azerbaycan Konsolosluğunun basın servisi, 6 el ateş edildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Bugün, saat 2:30 civarında (6-7 Kasım), Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, Yaroslav Mudriy caddesi 7 numarada bulunan Harkiv Fahri Konsolosluğu’nun binasına ateş açıldı.” denildi.

Açılan ateş sonucunda camın ve ön kapının hasar aldığı kaydedildi. Gece saatlerinde ofiste kimse olmadığı için can kaybı olmadı.

Güvenlik kameraları, ellerinde susturuculu tabanca bulunan iki genç erkeğin görüntülerini kaydetti.

Harkiv polisi, silahlı saldırıyla soruşturma başlattı.

No402/20, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi Bilgileri

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Harkov, Ukrayna Fahri Konsolosluğu binası 6-7 Kasım gecesi saat 2.30 sularında ateş altına alındı. Konsolosluğun kapı ve pencerelerine altı el ateş edildi. Binada gece kimse olmadığı için konsolosluk görevlileri arasında herhangi bir can kaybı olmadı. Fahri Konsolosluğa saldıranların iki kişiyi kaydettiğini belirtmek isteriz.

Konsolosluk binasına düzenlenen saldırı ile ilgili olarak Kharkiv polisi tarafından ceza davası açıldı.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KINADI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada son zamanlarda radikal Ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın yurtdışındaki diplomatik misyonlarına yönelik oluşturduğu tehditlere dikkat çekilerek, Harkiv Fahri Konsolosluğuna yönelik bu saldırının Ermeni tehditler bağlamında gördükleri ifade edildi.

Açıklamada; “Radikal Ermeni güçlerinin yurtdışındaki Azerbaycan diplomatlarına ve yerel Azerbaycan toplumu üyelerine yönelik tehdit edici ve hayati tehlike oluşturan saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin ilgili kurumları, yurtdışındaki Azerbaycan vatandaşlarına ve yerel Azerbaycan toplumu mensuplarına karşı bu tür suçlardan sorumlu olanları adalete teslim etmek için yabancı ülkelerdeki yerel kolluk kuvvetleri ile etkileşim ve işbirliği yapacaklardır.” denildi.

Öte yandan Azerbaycan, Ermeni işgalcilere yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]