Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko, emniyet teşkilatının yenilenmesi talimatı verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, dün bakanlar kurulu tarafından Ukrayna Emniyet Teşkilatı’nın başına atanan Gürcü asıllı Hatiya Dekanoidze’yi kabul etti.

Dekanoidze’nin bakanlar kurulunda uzlaşıyla seçilmesini olumlu değerlendiren Poroşenko, yeni emniyet şefinden teşkilatı sil baştan yenilemesini istedi.

Gürcistan’daki polis teşkilatındaki reform tecrübesinin ve ABD ile bu alanda işbirliğinin Ukrayna’nın menfaatine olacağını söyleyen Poroşenko, polis teşkilatının millileştirilmesi sürecinin sonuna gelindiğini ifade etti.

Poroşenko, “Çok kısa zaman içerisinde, ülkemizdeki emniyetin milislikten polisliğe geçişini tamamlayacağız. Bunu ise halkın güveni ve ciddi desteğine borçluyuz.” dedi.

Yaz aylarında bağımsız bir birim olarak oluşturulan yeni polis devriye birimlerinin bundan sonra emniyet teşkilatı bünyesinde yer alacağını ifade eden Poroşenko, polis devriye ekiplerinin çalıştığı pilot bölgelerde halkın beğenisini ve teveccühünü kazanmasını takdir etti.

Ukrayna’da Sovyetlerden kalan olumsuz milis zihniyetinin ivedilikle değiştirilmesini isteyen Poroşenko, yeni Emniyet Şefi Dekanoidze’den halkın polise olan güveninin pekiştirilmesini polislerin iyi bireylerden oluşturulmasını, halka karşı güler yüzlü, yardımcı ve koruyucu olmasını istedi.

Görüşmede Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük, Ukrayna Milli Güvenlik Kurulu (RNBO) Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov ve Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov hazır bulundu.

Daha önce Gürcistan’da güvenlik kurulu genel sekreterliği, eğitim bakanlığı ve polis akademisi yöneticiliği gibi görevlerde bulunan Hatiya Dekanoidze, Ukrayna’da emniyetin başına getirilmeden önce Avakov’un danışmanlığını yapıyordu.

Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili de daha önce Poroşenko tarafından ülkenin güneyindeki Odesa iline vali atanmıştı. Ukrayna vatandaşlığı verilen Saakaşvili, Poroşenko’nun reformlardan sorumlu danışmanlığı görevini de yürütmüştü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]