Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO CANLI BAĞLANTI] Ukrayna’daki nükleer santralde sızıntı var mı?

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük’ün ülkenin güneydoğusundaki Zaporoj Nükleer Santrali’nde kaza meydana geldiğini açıklaması üzerine yaşanan heyecan üzerine Enerji Bakanı Vladimir Demçişın bir açıklama yaparak, santralde gerçekleşen kazanın herhangi bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın da beşinci büyük nükleer santralini işleten Ukrayna devleti şirketi Energoatom’dan yapılan açıklamada; “Reaktörlerle ilgili sorun yok. Hiçbir sızıntı yok. Santralin 3 numaralı bloğunun güç kaynağındaki elektrik arızası meydana geldi. Güç ünitesi kapatıldı. Santral 5 Aralık’ta normal çalışma düzenine dönecek.” denildi.

Başbakan Yatsenük’ün talimatı üzerine kazaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bakan Demçişın ise santralde gerçekleşen kazanın herhangi bir tehdit oluşturmadığını söyledi. Demçişın; “Arızanın reaktörle ilgisi yok. Hiçbir şekilde radyasyon sızıntısı olmadı. Kaza 3’üncü bloğun güç çıkış kısmında meydana geldi üretimle ilgisi yok. Şimdi arıza giderilmeye çalışıyor. Yapılacak testlerden sonra Cuma günü santral çalışmaya devam edecek.” dedi.

Elektrik enerjisinin yüzde 50’sini nükleerden sağlayan ülkenin enerji sisteminde bir dizi elektrik sıkıntıları meydana geldiği bildiriliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]