Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırgızistan’da geçici hükümetin Başkanı Otunbayeva Devlet Başkanı oldu

Kırgızistan’da Nisan ayında yaşanan halk ayaklanmasından sonra iktidarı devirin muhalif grup başkanı Roza Otunbayeva geçici hükümet başkanından sonra bugün çıkardığı kararı ile devlet başkanı oldu.

Geçici hükümetin kararı ile Roza Otunbayeva 2011 yılının sonuna kadar devlet başkanı görevini yürütecek. Alınan kararnameye göre Otunbayeva seçim ile yapılacak yeni devlet başkanı görevine kadar ülkenin devlet başkanlığı görevini yürütecek. Kabul edilen Anayasası’nın yeni taslağına göre 2011 yılında yapılması planlanan devlet başkanlığı seçiminde Otunbayava seçimde aday olamayacak.

7 Nisan’da Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev ve yönetimini deviren muhalif liderler geçici hükümet kurarak ilk işe Anayasa reformuyla başladı. Anayasa’nın yeni taslağını hazırlayan kamuoyu ve hükümet üyeleri 27 Haziran’da reforma gidecek. 10 Ekim’de ise parlamento seçimi yapılacak.

 

Marat Ömürov – KIRGIZİSTAN/BİŞKEK

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]