Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kliçko oyunu kullandı

Başkent Kiev’in favori belediye başkan adayı dünya boks şampiyonu Vitaliy Kliçko, oyunu harp akademisinde kullandı. Sandığa eşi ve kardeşi Vladimir ile birlikte gelen Kliçko oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Kievlilerin kendisine çalışması ve başladığı işi bitirmesi için bir şans vermesini ümit ettiğini söyleyen Kliçko, seçimi ilk turda kazanmayı umduğunu ancak ikinci tura kalırsa kazanacağından emin olduğunu belirtti.

Kievlileri oy kullanmaya çağıran Kliçko, vatandaşlardan seçimde gördükleri ihlallerin kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan Kliçko, sözlerine ‘Selamünaleyküm’ diyerek başladı. Ukrayna’da demokrasinin ilerlediğini ifade eden Kliçko, seçimlerim gerçek, şeffaf, açık bir ortamda geçtiğini katılımın yüksek olmasını beklediğini dile getirdi.

Seçimlerde 142 siyasi partiden adaylar yarışıyor. Ukrayna’da yeni seçim kanununa göre belediye başkanı olabilmek için adayların yüzde 50’nin üzerinde oy alması gerekiyor ya da en yakın rakibinden yüzde 20 oranında daha fazla oy alarak fark atması gerekiyor. Aksi halde adaylar 15 Kasım’a kadar yapılması beklenen ikinci tur seçimlerde tekrar yarışacak. Parti adaylarının il meclisine girmeleri için ise partilerinin yüzde 5’lik barajı aşması gerekiyor. İlk tur seçimlerinin resmi sonuçlarının 4 Kasım tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

Seçimleri 684’ü AGİT’ten olmak üzere bin 500’ün üzerinde uluslararası kuruluştan gözlemci izliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]