Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

S&P, Ukrayna’nın kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Ukrayna’nın kredi notunu SD’den, B- seviyesine yükseltti.

S&P’nin kredi notunu yükseltmesinde, Ukrayna’nın dış ticaret borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin müzakerelerin tamamlaması etkili oldu. Ukrayna’nın uzun vadede “durağan” olan görünümünü değiştirmeyen S&P, Ukrayna’nın ‘seçilmiş temerrüt’ SD olan uzun vadeli kredi notunu ‘B-‘ye, ‘D’ olan kısa vadeli notunu ise ‘B’ seviyesine çıkarttı.

S&P ayrıca, ülkenin “CCC+/C” olan milli para cinsinden uzun ve kısa vadeli notlarını da “B-/B” seviyesine yükselterek milli paranın durumunu istikrarlı olarak değerlendirdi.

Ukrayna hükümetinin en az bir yıl daha iktisadi reform siyasetinin kararlılıkla sürdüreceğini öngören S&P, Ukrayna’nın IMF programına bağlı kalması şartıyla gelecek 2-3 yıl içerisinde temerrüt yaşaması olasılığını düşük olduğunu bildirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]