Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Nazarbayev, Poroşenko’yu resmi törenle karşıladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde başkent Astana’ya giden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yu bu sabah Akorda Sarayı’nda düzenlenen resmi törenle karşıladı.

İki ülke milli marşlarının okunmasının akabinde Poroşenko, askeri kıtayı selamladı. Töreninin ardından iki lider, baş başa görüşmeye geçti. Liderlerin baş başa görüşmesinde iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Daha sonra Nazarbayev ve Poroşenko başkanlığında, Ukrayna ve Kazakistan heyetleri bir araya geldi.

Poroşenko, toplantıda Kazakistan’ın, uluslararası arenada ülkesinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini açık bir şekilde desteklediği ve gösterdiği şahsi çabalardan dolayı Nursultan Nazarbayev teşekkür etti. Poroşenko, Ukrayna ile Kazakistan’ın iki güvenilir ortak olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Ülkeleri arasında ilişkilere dikkat çeken Poroşenko, Ukrayna ile Kazakistan’ın işbirliğinin iktisadi, enerji, insani olmak üzere her alanda geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle enerji, uzay, mühendislik ve alanlarında ikili işbirliğinin potansiyeli olduğunu vurgulayan Poroşenko, önümüzdeki yıllar için bir eylem planı hazırlanacağını belirtti.

Nazarbayev ise görüşmede Ukrayna ile Kazakistan’ın münasebetlerinin tarih boyunca çok iyi olduğunu söyledi.

Geniş katılımlı heyetler arası toplantıların akabinde Poroşenko ile Nazarbayev’in, Ukrayna-Kazak iş forumuna katılması bekleniyor.

Ziyaretinin ilk gününde Poroşenko, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile bir araya gelmişti.

Poroşenko ziyareti çerçevesinde Ukrayna ile Kazakistan arasında; 2015-2017 yılında ticari ve ekonomik, yakıt ve enerji, tarım, ulaşım, sanayi ve uzay alanlarında bir dizi anlaşma imzalanacak.

Ukrayna Devlet İstatistik Servisi verilerine göre, 2015 yılının ilk yarısında Ukrayna ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi 544,1 milyon dolar olarak gerçekleşti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]