Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[ViDEO] Zaman Gazetesi’nden sözsüz reklam filmi…

Ulusal kanalların yanısıra internet sitelerinde bu akan itibaren yayımlanmaya başlayan yeni reklam filminde tek bir kelime bile kullanılmıyor.

Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, son köşe yazısında abone kampanyası ve yeni reklam filmine ilişkin şu bilgileri vermişti:

“Bu sene sizler için yeni bir reklam filmi de hazırladık. 6 ayrı formatta yayınlanacak reklam filminde tek bir kelime bile sarf edilmiyor. Sadece görüntü. Herkesi düşünmeye davet eden ve umut veren bir reklam kampanyası olacak.

Sükûtun çığlıklarından esinlenerek hazırlanan reklam, hiçbir şey demeden çok şey söyleyecek. Bu akşamdan itibaren bütün TV kanallarında yayınlamayı planladığımız reklam filminin Zaman okurlarının dışına da taşmasını, demokratik mücadele için bir umut haline gelmesini, özellikle sosyal medyadan çok ciddi paylaşmasını istirham ediyoruz.

Gelişen onca hadise, bu ülkenin Zaman’a ne kadar ihtiyaç duyduğunu, üslubuyla duruşuyla bu gazetenin ne kadar ufuk açıcı olduğunu gösterdi. Siz değerli okurlarımızı her sene ekim ayında yanımızda gördük; yine görmek istiyoruz. İnanın ki onca baskıya rağmen bizi dimdik durmaya sevk eden, önce Yüce Mevla’ya duyduğumuz sonsuz inanç ve güven, sonra da sizin yiğit ve özgürlükçü yaklaşımınızdır. Rabb’im mahcup etmesin…”

ANADOLUNUN DÖRT BİR YANINDA ‘OKUR BULUŞMALARI’ BAŞLIYOR

2009 yılından beri devam eden ‘okur buluşmaları’ bir kez daha yeni yayın döneminin en önemli ayaklarından biri olacak.

Okurlarıyla buluşacak olan gazetemizin yazarları, yeni dönemle ilgili duygu ve düşüncelerini açıklarken “Niçin Zaman?” sorusuna da cevap verdi. 25 yıldır Zaman’da yazan Ali Bulaç, “Zaman Gazetesi’nin, Türkiye’nin hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde büyük katkısı var.” dedi. Gazeteci-yazar Nuriye Akman, gerçekleri söyleyen birkaç mecradan birinin Zaman gazetesi olduğunun altını çizdi, “Hiçbir gazetede göremeyeceğiniz haberler Zaman’da yer alıyor.” ifadesini kullandı. Ahmet Turan Alkan “Zaman okuyucusu için bir tazelenme fırsatı, aküleri doldurma, heyecanı tazeleme imkanı sunuyor.” derken Mümtaz’er Türköne okur buluşmalarına büyük önem verdiğini kaydetti ve “Zaman demokrasiye en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde yine gerçekleri söylemekten çekinmeyecektir.” diye konuştu.

25 senedir Zaman’dayım, Türkiye’nin hukuk ve demokrasi mücadelesinde önemli katkısı bulunuyor

Aşağı yukarı 25 senedir Zaman Gazetesi’nde yazıyorum. Bu gazetenin Türkiye’nin hukuk devleti mücadelesinde, demokrasi mücadelesinde önemli bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Gazetenin hem haberlerini hem yazarlarını yakından takip eden bir okuyucu kitlesi var. Okuyucusu, gazetenin alıcısı değil, aynı zamanda sahibi gibidir. O yüzden daima Zaman yazarlarıyla gazete okurları arasında olumlu bir münasebet var. Okur toplantılarında bunu somut olarak hissediyorum. Anadolu’da konferanslara gittiğim zaman aynı olayı müşahede ediyorum. Bu dönemde de Zaman Gazetesi adaletten, hakkaniyetten ayrılmadan bir demokratik mücadele vermek durumunda. Bu, Türkiye’nin daha iyi bir yere gelmesi için hepimize düşen görevdir diye düşünüyorum.

Hiçbir gazetede göremeyeceğiniz haberler Zaman’da yer alıyor

Gerçekleri söyleyebilecek o kadar az mecra kaldı ki. Onların içinde Zaman, okunmadan geçilmeyecek bir gazete haline geldi. Eskiden sadece kutuplaşma vardı. Şimdi ise karşı taraf gerçekleri çarpıtmak için özel bir ekip kurmuş durumda. Vatandaşlar şu an hangi gazeteyi okuyorsa okusun Zaman’ın aynı konuda ne dediğine de bakması lazım. Halk, saklanan gerçeklerin büyük bir bölümünü görecek. Başka hiçbir gazetede göremeyeceğiniz haberler Zaman’da yer alıyor.

Zaman okuyucusu daima demokrasinin, basın ve teşebbüs hürriyetinin yanında yer alacak

Zaman, bu süreçte demokrasinin, hukuk devletinin, bağımsız yargının ve güçler ayrılığının insanlar için ne kadar önemli değer silsilesi olduğunu fark etti. Daha önce kâğıt üzerinde savunduğumuz şimdi daha çok anlam ifade ediyor. Zaman Gazetesi ve okuru için de bu süreç hayırlı oldu. Bundan sonra da Zaman okuyucusu daima demokrasinin, basın hürriyetinin ve teşebbüs hürriyetinin yanında yer alacak. Okur buluşmaları Zaman okuyucusu için bir tazeleme fırsatı, aküleri doldurma, heyecanı tazeleme imkânı sunuyor.

Zaman, demokrasiye en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde yine gerçekleri söylemekten çekinmeyecektir

Tirajın falan çok ötesinde gazetenin hareketliliğine, motivasyonuna, azmine dair bir hava oluşturuyor bu buluşmalar. Bu yüzden lüzumlu buluyorum. Yeni dönemde de hava bombardımanı gibi hiçbir boşluk bırakmadan her yere gitmek lazım. Zaman, demokrasiye en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde yine gerçekleri söylemekten çekinmeyecektir.

ZAMAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]