Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar, Gümeli’deki Festival Pikniği’ne katılacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bu yıl 18.’si düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali kapsamında festival pikniğinin Gümeli’de yapılacağı bildirildi.

Her festivalde gelenek haline gelen ve genellikle bölgenin doğal güzellikleriyle önplana çıkan yerlerinde gerçekleştirilen festival pikniği, bu yıl Gümeli’de gerçekleştirilecek. 10 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili bilgi vermek ve halkı davet etmek amacıyla bir açıklama yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bölgenin nefes alınabilecek ender yerlerinden biri olan Gümeli Yaylaları’nı turizme kazandırmak adına ilk adımı attıklarını söyledi.

Başkan Posbıyık, sanayi ağırlıklı ekonomisi bulunan bölgede turistik açıdan büyük rol oynayan Gümeli Yaylası’nda yapılacak olan piknik etkinliği hakkında yaptığı açıklamasında, “Sanayi ağırlıklı ekonomik yaşamın etkisiyle zaman içinde birçok değerimizin elimizden uçup gittiği, kentimizde ayakta kalabilen ender doğa güzelliklerinden biri olan Gümeli Yaylaları turizme açılıyor. Bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek olan uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali programı dâhilinde, Karadeniz Ereğli’ye gelerek coşkumuza ortak olacak misafirlerimiz ve bu kentte doğup büyümelerine rağmen sahip olduğumuz güzelliklerden habersiz olan hemşehrilerimizin beğenisine sunulacak gezi yerlerinden biri de Gümeli Yaylaları olacak.”

Başkan Posbıyık, her yıl, bölgenin çeşitli mesire yerlerinde pikniklerin ve gezilerin düzenlendiği festival kapsamında, bu yıl da Karadeniz Ereğli’nin en değerli doğal miraslarından biri olan Gümeli Yaylası’nın da görücüye çıkacağını belirtti. Bu yılki etkinlikler içinde Bacaklıyayla’ya gezi tertiplenirken, Bölüklüyayla’da da geniş katılımlı bir piknik gerçekleştirilecek. Bu gezide ayrıca, bölgede bulunan yaklaşık 1600 yıllık geçmişi olan anıt ağaçlar, şelaleler ve yürüyüş parkurları ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verileceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Temmuz Pazar günü saat 13.00’te düzenlenecek Festival Pikniği ve Yayla Gezisi’nde festival davetlilerimiz olan Senegal, Güney Kore, Ukrayna, Arnavutluk ve Rusya Halk Dansları Toplulukları ile Karadeniz Ereğli Belediyesi Folklor Grubu’nun gösterilerini sergileyeceklerini hatırlatarak bölge halkını etkinliğe davet etti. Pikniğe katılmak isteyenler için 10 Temmuz Pazar günü saat 09.30’dan itibaren Karadeniz Ereğli Belediyesi önünden araç kaldırılacağını ifade etti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]