Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Курбан-Байрам об’єднав Мусульман України

Мусульмани, які з різних причин проживають в Україні, спільно відсвяткували Курбан-Байрам у конгрес-холі міста Ірпеня. Разом із мусульманами з багатьох країн світу до святковової церемонії, організаторами якої виступили Українсько-турецький культурний центр «Сяйво» і Міжнародна школа «Меридіан», долучилося чимало українських гостей.

Масштабне святкування, участь в якому могли взяти всі охочі, надало представникам старшого покоління чудову можливість зібратися разом, а дітям – сповна насолодитися численними сюрпризами. Адміністрація Міжнародної школи «Меридіан», що потішила дітей приємними подарунками, вручила кожному маленькому відвідучачу заходу конверт із традиційною святковою «премією» на кишенькові витрати. Команда аніматорів створила для дітей незабутню святкову атмосферу: маленькі гості стрибали на батутах, бавилися з повітряними кульками й розважалися, граючи у командні ігри на кшталт перетягування канатів.

Відвідувачів церемонії, організації якої сприяли, зокрема, турецька й азербайджанська діаспори в Україні, частували традиційною турецькою «кавурмою» (прим. пер. – зазвичай, м’ясо, засмажене у власному жирі; іноді – печеня) з рисом, салатами, фруктами й різноманітними солодащами на чолі з пахлавою.

В інтерв’ю журналістові Інформаційної агенції «Джіхан» (Cihan) Ібрагім Гаміді, громадянин Саудівської Аравії, сказав наступне: «Вітаю всіх мусульман світу і, зокрема, мусульман України з нашим священним святом – Курбан-Байрамом. Я хотів би подякувати, насамперед, Міжнародній школі «Меридіан», за сприяння якої влаштовано сьогоднішнє свято».

КУРБАН-БАЙРАМ ЗІБРАВ МУСУЛЬМАН РАЗОМ

Азербайджанець Мохсум Асланов зазначив, що «Курбан-Байрам у черговий раз зібрав мусульман разом». За словами пана Мохсума, представники турецького, азербайджанського та інших тюркських народів, як і завжди це відбувається в Києві та інших містах України, з великою радістю і приємним хвилюванням відзначили Курбан-Байрам.

М. Асланов,
на переконання якого назване свято консолідувало людей і подарувало їм привід для радості, щиро подякував організаторам урочистої програми.

Нігерієць Рашіде Ідрис, що протягом останніх двох років живе в Україні, наголосив на тому, що захід видався надзвичайно цікавим і просто неперевершеним.

Діти представників тюркських народів, які проживають в Україні, ганяючи м’яча на спеціальному килимовому майданчику, дружно виголошували вітання зі святом. Альперен Кес, підсумовуючи настрої серед малечі, сказав таке: «Ми чудово розважаємося. Нас почастували м’ясними стравами і супом, а тепер, як бачите, ми граємося на задньому майданчику. Звичайно, ми сумуємо за Туреччиною, але наші близькі тут, тому ми щасливі». На завершення урочистої церемонії з нагоди святкування Курбан-Байраму організатори вручили присутнім пакунки з ритуальним м’ясом.

Українсько-турецький культурний центр «Сяйво» взяв безпосередню участь в організації святкового заходу. Звертаючись до гостей з вітальним словом, голова правління названого центру Ґьокхан Демір виголосив натхненну промову: «Свята, що, пробуджуючи національні й релігійні почуття, передбачаючь дотримання певних звичаїв і традицій, відіграють неабияку роль у формуванні національної свідомості цілих суспільств. Святкові дні – це час, коли люди живуть в мирі, обійнявшись, немов брати і сестри. Тому я вітаю не лише весь тюркський і мусульманський світи, а й усе людство, і зичу всім миру і спокою. Нехай Курбан-Байрам сприяє подоланню усіх негараздів і зміцненню уз любові й порозуміння. Отже, я вітаю всіх із Курбан-Байрамом – днем, коли ми не лише ділимося своїм сумом, болем і самотністю, а й найгостріше відчуваємо єдність, братерство і дружбу. Бажаю, аби ми ще не раз зустрілися на таких святах, сповнених любові і вмиротворення».

ІНФОРМАЦІЙНОЇ АГЕНЦІЇ «ДЖІХАН»

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]