Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB üyeleri, 120 bin sığınmacının 23 Avrupa ülkesine paylaştırılmasında uzlaştı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin içişleri bakanları, 120 bin sığınmacının 23 Avrupa ülkesine paylaştırılmasında uzlaştı. Buna göre Romanya’ya 6 bin 351 mülteci yerleştirilecek.

Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanları Brüksel’deki zirvede, üye ülkeleri uzunca bir süredir meşgul eden sorunu çözüme bağladı. Bakanlar, 120 bin sığınmacının daha 23 AB ülkesine pay edilmesinde anlaşma sağladı. Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’nın aleyhte pozisyon alması sonucu oy çokluğuyla alınan karara göre, Romanya’ya toplam 6 bin 351 göçmen yerleştirilecek. Dünkü toplantıda, İtalya ve Yunanistan’daki 66 bin mültecinin dağıtımından Romanya’nın payına 2 bin 475 kişi düştü. 14 Eylül’deki toplantıda 40 bin mültecinin pay edilmesinde Romanya’ya 2 bin 362 kişi yerleştirilmesi karara bağlanmıştı. Daha önce yapılan ilk toplantıda verilen bin 705 göçmen eklendiğinde, Romanya’ya yerleştirilecek göçmen sayısı 6 bin 351’e ulaşıyor.

Dünkü anlaşmayla, büyük çoğunluğu İtalya ve Yunanistan’da bulunan göçmenlerin, iki yıl içinde 23 AB ülkesine dağıtımı öngörülüyor.

ROMENLERİN YARIDAN FAZLASI MÜLTECİ İSTEMİYOR

Öte yandan dün açıklanan bir anketle, Romenlerin yüzde 56,2’sinin mülteci kabul etmeye sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Ülkenin mülteci kabul etmesini isteyenler ise yüzde 35,5 düzeyinde kaldı. Mülteciye ‘evet’ diyenlerin yüzde 82’si ise, ‘Kabul edeceğimiz mülteci sayısına biz karar verelim.’ görüşünde.

CİHAN | BÜKREŞ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]