Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Londra’da Rusların Kırım işgali konulu panel yapıldı

Londra’da SSCB Döneminde gizli olarak yazılıp, gönüllüler tarafından çoğaltılıp gizlice dağıtılan Chronicles of Events Dergisinin açılışı ve Rusların Kırım İşgali konulu panel düzenlendi.

Chronicles of Events Dergisi Batıya gizlice getirilip Almanya’da basımı yapılıyordu. Buradan Amerikanın Sesi, BBC ve diğer Radyolara Sovyetler Birliğinde olup bitenler haber veriliyordu.

John Crowfoot’un moderatörlüğünü yaptığı panelde, konuşmacı olarak Melek Maksudoğlu, Alexander Podrabinek, Martin Dewhirst ve tarihçiler katıldı.

Panelde Konuşan Melek Maksudoğlu: ‘Kırım Tatar Lider Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu bebekken sürğüne gönderilmesine rağmen vatan aşkıyla Kırım’a dönmek için Milli Mücadele Hareketi başlatmıştır.
Chronicles of Events vasıtasıyla Kırımoğlunun bu mücadelesi, Kırım Tatarlarının haksızca sürgün edilmeleri bütün dünyaya duyurulmuştur. Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun 303 gün süren açlık grevi Türkiye’de, Almanya’da, Hollanda’da ve Amerika’da duyurulmasına Rusya’da gizli çıkartılan bu dergi sayesinde olmuştur.

Şimdi Ruslar bir gecede Kırım’ı tekrar işgal etmiş ve Kırım Tatarlarına çok büyük zorluklar çıkartıyorlar. Liderleri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubar ve basından İsmet Yüksel’in Kırım’a 5 yıl girişleri yasaklandı.

İşgal yönetimi Kırım Tatar gazetelerine baskı uygulamaktadır. Kırım Tatar dilinde yayın yapan ATR Televizyonu kapatılmıştır. Kırım Tatar Halkı Rus vatandaşlığına geçmesi için baskı uygulanmaktadır. Kırım’da Tatarca eğitim veren Milli Mektepler kapatılmaktadır.’ dedi.

KIRIMIN SESİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]