Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Milli Gazeteciler Birliği: “Yeni Türkiye” eski Ukrayna’nın yolunda

İpek Medya Grubu’na yapılan operasyonu kınayan Ukrayna Milli Gazeteciler Birliği (NSJU) Başkan Yardımcısı Sergiy Tomilenko, Ukraynalı gazetecilerin basın özgürlüğü konusunda her zaman Türk meslektaşlarının yanında olacağını söyledi.

Türk basınını yakından takip ettiklerini belirten Sergiy Tomilenko, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “İktidarın talimatlarıyla değil, ‘doğruluk’ prensibini savunan ve profesyonel bir şekilde çalışmak isteyen Türkiye’deki meslektaşlarımızı destekliyoruz.” dedi.

Sergiy Tomilenko; “Ukrayna’da medyayı kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışan ve istediklerini yazmayan gazetecilere baskı yapan eski iktidar ile hâlihazırdaki Türkiye’deki iktidar arasında bir paralellik görüyoruz. Bundan endişeleniyoruz, daha önce de Türk meslektaşlarımıza destek olmak için mektup yazdık. Biz, uluslararası ve Avrupa gazete örgütleri ile işbirliği içindeyiz. Orada da sık sık Türkiye’de basına müdahale gündem geliyor. Biz tabii ki Türkiye’deki gazetecilerin çalışma haklarına, ifade özgürlüğüne saygı duyulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İktidarın muhataplarıyla kültürlü bir şekilde karşılıklı iletişime geçmesi ve ortaya kanıt koyması gerektiğine vurgu yapan Tomilenko, iktidarın kaba kuvvet ya da polis baskısına başvurmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Elinde “Bugün susmaz” dövizi ile konuşan Tomilenko, Türk meslektaşlarının hapishanelerde olmasına, tutuklanmalarına karşı olduklarını belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]