Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Darbeciler AB’ye Türklere vizeyi kaldırma demiş!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde katıldığı 10’uncu Yalta Avrupa Stratejisi (YES) toplantısında, Avrupa’ya vizesiz giriş sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Yalta’daki tarihi Livadiya Sarayı’ndaki, “Değişen Dünyada Değişen Ukrayna: Başarının Unsurları” başlığı altında gerçekleşen 10’uncu YES toplantısı sonrasında Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Egemen Bağış, vize konusunda şunları söyledi:

“Aslında vatandaşlarımızın AB üyesi ülkelerine vizesi gidebilmesi onların en doğal hakkıdır. Ve 63’de imzalanan, Ankara anlaşmasının bize kazandırdığı önemli gelişmelerden bir tanesidir. Maalesef 80 darbesini yapan zihniyet o haktan feragat etmiş. Türk gençleri siyasi sığınmacı olarak, Avrupa’ya gidemesin diye bize vize koymalarını adeta teşvik etmiştir. Şimdi bunu ortadan kaldırmak o hatayı düzeltmek için yoğun bir çaba içindeyiz. Kısa süresinde inşallah ‘vize muafiyeti yol haritası’ üzerinde uzlaşacağız. Ondan sonra 3-4 yıl içerisinde vatandaşlarımızın Avrupa’ya vizesiz gidebileceğini ümit ediyorum.”

YUNUS ERDOĞDU | YALTA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]