Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Şevçenko, Erdoğan’a fahri doktora unvanı verdi

Ukrayna’da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ülkenin en prestijli ve köklü üniversitesi Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nce fahri doktora unvanı verildi.

Ukrayna’da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ülkenin en prestijli ve köklü üniversitesi Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nce fahri doktora unvanı verildi.

Tören, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Leonid Huberskiy’nin konuşması ile başladı.

Rektör Leonid Huberskiy törende yaptığı konuşmasının önemli bir bölümünü Diyalog Avrasya Platformu’nun (DAP) ile olan aktif işbirliğine ayırdı. Rektör, DAP’ın 2011 ve 2012 yılı dönem başkanı olan Prof. Dr. Volodemir Sergeyçuk’un Şevçenko Üniversitesi akademisyenlerinden olduğunu belirtti.

Şevçenko ve DAP’ın müşterek yaptıkları faaliyetler hakkında Başbakan Erdoğan ve davetlilere bilgi veren Rektör Huberskiy daha sonra Nisan ayında Şevçenko ve Gazi Üniversitesi’nin birlikte Ukrayna-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerini 20. yıl dönümü münasebetiyle uluslararası ilmi bir konferans düzenleyeceğini söyledi.

Konuşmasının akabinde Rektör Huberskiy, davetlerine icabet eden Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. İki ülke ilişkilerinin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Rektör Huberskiy, Başbakan Erdoğan’a üniversitenin Senato Kurulu kararıyla verilen “Fahri Doktorluk” diplomasını takdim etti ve cüppesini giydirdi.

Şevçenko Üniversitesi’ndeki cübbesini giyen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada; “Bizde şöyle bir söz vardır; ‘kalem kılıçtan keskindir’. Evet, kalem kılıcı keser. Samimiyetle ortaya konulmuş eserler çağları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Şevçenko’nun hatırasına hürmeten bir hususun altını çizmek istiyorum; küreselleşmenin mesafeleri kısalttığı bir süreçten geçiyoruz. Artık görebildiğimiz, haber alabildiğimiz fiziki mekân köyümüzden, şehrimizden ibaret değil” dedi. Artık dünyada yaşanan her olay hakkında anında haber alınabildiğini anlatan Erdoğan, bunun ise sorumluluğu daha da artırdığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “İnsan insanın kurdudur’, ‘büyük balık küçük balığı yutar’ türünden anlayışlar bugünün dünyasında adalete, adaletli kalkınmaya hizmet edemez. Esasında Şevçenko’nun dünyası, buna bir karşı çıkıştır. Küresel finans krizi, paylaşmanın olmadığı, insanların diğerlerinin sorunlarına duyarsız kaldığı, adalet duygusunun bittiği dünyadır. Bugün Afganistan’ın, Irak’ın, Bangladeş’in, Haiti’nin, Tunus’un, Filistin’in sorunu herkesin sorunudur. Haksızlığa uğrayanları kendi haline terk ettiğinizde, kendinizi bu sorundan kurtaramazsınız. Bu sorunlar kimi zaman ekonomik kriz olarak, kimi zaman göç olarak gelip sizi bulur. Ukrayna’nın sorunları kadar sizler için bölgenin ve dünyanın sorunları da önemli olmalı.” Üniversitedeki akademik çevreye Ukrayna’daki temasları ve yapılan anlaşmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, Karadeniz havzasındaki iki ülke olarak Türkiye ve Ukrayna’nın çok ciddi dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]