Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna’da Bağımsızlık Bayramı çatışmaların gölgesinde kutlanıyor

Ukrayna’nın, Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin 24. yıldönümü ülkenin doğusundaki çatışmalar sebebiyle buruk bir havada kutlanıyor.

Kutlamalar bu sene de başkent Kiev’inin merkezindeki Bağımsızlık Meydanı ve meşhur Kreşçatik caddesinde yapıldı. Meydandaki kutlama etkinlikleri, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun gelişi ile birlikte başladı. Askerlerin göndere bayrak çekmesi akabinde mili marş okundu. Daha sonra ise 2013 yılından bu tarafa şiddet olayları ve çatışmalarda hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ukrayna’nın doğusundaki terörle mücadele operasyonlarına katılan askerlerin de bulunduğu geçit törenine askeri ve zırhlı araçlar ülkenin doğusunda olduğu için katılmadı. Devlet erkanı, din adamları ve dış misyon şeflerinin katıldığı ‘Bağımsızlık Bayramı’na Ukraynalıların da ilgisi yoğundu. Askeri geçit ardından vatandaşlar meydanda gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]