Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’da Ukrayna’nın Bağımsızlık Bayramı’nı kutlamak yasaklandı

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın başkenti Simferopol’de (Akmescit) Ukrayna’nın Bağımsızlık Bayramı kutlamalarına izin verilmedi.

Ukrayna Kültür Merkezi’nin kurucularından Leonid Kuzmin, Facebook sayfasında Simferopol şehrindeki Rus yetkililerin Ukrayna Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle yapmak istedikleri etkinliklere izin verilmediğini yazdı.

Rus yetkililerin geç başvurulduğu gerekçesi ile kutlamaları yasakladığını belirten Kuzmin, 24 Ağustos’ta ünlü Ukraynalı şair Taras Şevçenko’nun anıtına şahsen çiçek bırakmak isteyen kişilerin de ihtiyatlı olmalarını istedi.

Ukrayna, yarın bağımsızlık ilanının 24. yıldönümünü kutlayacak. 24 Ağustos 1991’de Sovyetler Birliği’ne bağlı Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Yüksek Konseyi (parlamentosu), ülkenin bağımsızlığını ilan etmiş ve 1 Aralık 1991’de düzenlenen referanduma katılanların yüzde 90’ı, bağımsızlık yönünde oy kullanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]